avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... metodologie calcul crestere salariala 30 % pentru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

metodologie calcul crestere salariala 30 % pentru cadre didactice auxiliare debutante cu salariu de incadrare sub minimul pe economie(L63/2011)

Pe fluturasul de salariu primit pentru luna martie 2015, un angajat din invatamantul universitar de stat --- pozitia Administrator patrimoniu S debutant (asadar Cadru didactic auxiliar)--- are, conform anexelor din Normele de aplicare a Legii 63/2011, un salariu de grila de 714 de lei.Repet, aceasta valoare apare pe fluturas. In CIM al salariatului insa este precizat ca salariul de incadrare brut este de 975 lei.
Vechimea in munca este situata in intervalul 10 -15 ani (15% spor vechime).Nu beneficiaza nici de gradatie de merit,nici indeminizatie de conducere si nici de spor de stabiliate, insa beneficiaza de o crestere salariala lunara de 30 %.(prevazuta de Metodologia de calcul a drepturilor salariale care se acorda personalului didactic auxiliar, Cap II, art.2, punctul 4)
Va rog sa imi spuneti la ce se calculeaza aceasta crestere salariala de 30 %, la salariul de incadrare din grila de 714 lei (Anexe la Legea 63/2011)- sau la valoarea de 975 lei cat reprezinta salariul minim brut garantat in plata ?
Va intreb deoarece atunci cand salariul de baza (grila + spor de vechime ) este mai mic decat valoarea salariului minim garantat in plata, se ia in considerare aceasta din urma valoare (in prezent 975 lei )
Mentionez ca tot pe fluturas, pentru "salariu de baza realizat" apare valoarea de 1178 ( adica 975 lei salariul minim brut + 15 % spor de vechime in munca + 5 % crestere salariala incepand de la 1 martie 2015). Ceea ce inseamna ca s-a luat in considerare valoarea de 975 de lei dar atunci cand s-a calculat procentul de 30 % crestere salariala s-a luat in considerare valoarea de 714 lei -adica 215 lei.Opinia mea este ca cei treizeci la suta crestere salariala trebuiau calculati prin raportare la 975 lei nu la valoarea din grilele din legea 63/2011, care nu mai este valabila.
Ma poate ajuta cineva cu o opinie avizata pe acest subiect?
Va multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Calcul drepturi salariale functionar public vali.herea vali.herea Buna ziua, Sunt incadrata ca functionar public,studii S, inspector,grad profesional asistent, clasa de salarizare 40, gradatia 5, cu o vechime in munca de ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariala max 30% cadre didactice auxiliare invatamant universitar avb avb Prin Metodologia de calcul a drepturilor salariale care se acorda personalului didactic auxiliar, la Cap II, art.2, punctul 4 se precizeaza : \\" [i]Pe langa ... (vezi toată discuția)
Incadrarea cu salariul minim remuss remuss Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un ... (vezi toată discuția)