avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa fac?

am nevoie de un sfat,consilierea unui avocat sau sa ma si reprezinte...vreau sa intentez proces fostei mele sotii pentru o educatie intarziata a copilului...am dovada mediculuin psihiatru al gradinitei unde invata,in urma unei investigatii amanuntite facuta la cererea mea...copilul in varsta de numai 2 ani si 6 luni aproape are comportamentul unuia de un an si jumatate...problema este foarte delicata si urata...iar eu vreau ca baiatul meu sa primeasca o educatie cat mai buna si sa nu ajunga un derbedeu...imi poate lasa cineva un id de mess sau nr de tel sa pot explica pe larg totul de la inceput sa ma si reprezinte in istanta eventual?
mentionez ca am foarte multe detalii legate de comportamentul copilului si ca nu am platit nicidata mai putin de 3-400 de lei pe luna pana ce copilul a mers la gradinita pe langa baxuri dedulciuri si jucarii lunare....spre deosebire de 250 de lei pensie cat mi-a cerut fosta sotie...de cand merge la gradinita am ajuns la 500 de lei lunar si altele nici o luna valoare mai mica de 250 euro poate in unele luni si 300 de euro cu tot ce ii trimit...plus faptul ca nu am facut niciodata diferenta intre copilul meu facut cu doamna in cauza si copilul ei inainte de a-mi fi sotie...dacab am luat la unul ceva am luat si la celalalt...!!!vreau sa ii ofer mai mult si am posibilitatea dar nu vreau sa am de aface cu mama lui...care imi interzice sa il vad,cand are nervi imi arunca tot la ghena pe casa scarii de fata cu mine...si nu ma duc niciodata cu 2 plase de un leu....nu imi au loc in lift...cat le iau...IMI VREAU COPILUL LANGA MINE!!SA II OFER O EDUCATIE ASA CUM SE CUVINE!SA II EXPLIC SI DE 1000 DE ORI UN LUCRU FARA SA MA ENERVEZ CA NU INVATA!!!SA II OFER TOATA DRAGOSTEA MEA,NU NUMAI BANI!..............:((:sorry::((
Veti putea cere reincredintarea minorului daca vati face dovada ca nu este in interesul sau sa mai fie in ingrijirea mamei...nu este foarte usor, mai ales avand in vedere varsta sa ...Contactati un avocat
succes
toata casatoria mea a fost o minciuna din partea fostei sotii,la divort am fost santajat cu niste datorii la bani si am fost nevoit sa accept cerintele domniei sale.am terminat datoriile.le-am achitat...dupa divort am ramas fara nimic,lucram pe taxi in bucuresti doar sa imi fiu aproape de copil sa il pot vedea,in acea masina lucram,acolo dormeam,mergeam la rude sa ma spal si sa ma schimb...am avut norocul sa ma contacteze cineva din afara sa merg la munca..de doi ani am muncit pe branci si cate 2-3 locuri de munca odata..fratele meu merge luna de luna duce bani de gradinita,dulciuri,jucarii,etc..eu cand ajung in tara odata la 3 luni sunt dat afara dupa 10 minute,de paste am vrut sa merg cu baiatul la parinti in oltenia,mi s-a acordat o zi.a mers si fosta sotie,era normal,dar a trebuit sa platesc pentru favorul acesta 100 de euro.de un an de zile ii repet ca baiatul este in urma cu totul.mi s-a spus ca,citez:"eu sunt multumita de cum decurge matei su nu ma intereseaza parerea ta,care l-ai vazut de 10 ori in viata ta...daca nu incetezi am sa te dau in judecat si te decad din drepturi..."domnilor,am muncit in acesti 2 ani cat altii in 20 de ani...nua am avut zi si noapte.in 2 ani de zile am avut 5 duminici libere si cand mergeam cate 2 zile in tara,atat,doar pt copil...idiot nu sunt,am facut o facultate de drag,si una de cadru didactic,pt ca iubesc mult copiii si ma deranjat modul de a invata un copil sa faca ceva sa deprinda ceva nou,am incercat sa-i explic,dar m-am lovit de vesnica zicala.am fortat sa il ducem la gradinita,m-am interesat personal,am fost personal la gradinita,l-am inscris la una foastre buna din punct de vedere al cadrului didactic si alte servicii,chiar daca este mai costisitoare,vreau sa ii fie cat mai bine,sa se simta atras de a cunoaste de a invata,nu sa o faca din obligatie,pt ele traiesc.acoloam cerut ca doamna psihlog care are contract cu aceasta gradinita sa imi faca un raport al copilului meu,fosta mea sotie fiind foarte revoltata,acum 2 zile am primit raspuns scris pe mail de la doamna doctor psiholog,dezastruos,copilul meu la varsta de 2 ani si jumatate se comporta ca unul de 1 an si jumatate,singurul convenient fiind ca este foarte atent si dornic sa invete tot ce este nou...medicul mi-a spus ca pe lanaga terapia de grup care se face in cadrul gradinitei va fi nevoit sa faca in particular cel putin 2 sedinte pe saptamana timp de 4-5 luni sa poate ajunge la nivelul unui copil de varsta lui...o sedinte costa 225 de ron,cam2000 ron pe luna...am sunat-o pe fosta sotie...mi-a raspuns decat atat,citez:"te-a speriat suma?plateste,ai de unde!"de ce trebui sa platesc eu pentru o proasta educatie data de ea?timp de 2 ani a stat acasa,ce a facut?inainte sa fortez mergerea fiului meu la gradinita,fosta mea sotie a angajat in 2 luni 3 dadace,cand am cerut explicatii despore ele,cine sunt,ce informatii detine despre ele mi s-a raspuns,datoria ta este sa imi trimiti bani pentru doica,restul stiu eu ce fac!eu trebui numai sa platesc si sa vin cand vrea doamna"vipera".Am ghotarat sa imi iau copilul din acea casacu pretul vietii mele,mentionez ca in acel apartament de 4 camere stau fosta mea sotie cu 2 copii,fratele ei cu amanta,si-a parasit nevasta si copilul si a venit acasa si sora ei cu sotul acesteia si o pisica ce umbla peste tot.un mediu infect si cu multa agitatie!..acum am cumaparat o casa cu rate la dezvoltator in bucuresti,pe numele bunicului meu,pentru ca imi este teama sa nu ma trezesc cu nebuna pe capu meu,pt ca ea urmareste in proportie de 78% banii...ma zbat sa pun la punct si o mica afacere de productie dar durabila si bine pusa la punct,imi va mai lua cateva luni la care la fel voi fi angajat,tot de teama doamnei "VIPERE".mentionez ca mai am datorie catre bancade17000 ron in rate lunare de 600 ron...dar mauncesc si ma descurc destul de bine.nu am inca o alta sotie,asta poate fi un dezavantaj mare?pur si simplu imi este teama sa fac pasul acesta din nou!si pe primul plan si unicul care este este copilul meu....VREAU SA IL IAU LANAGA MINE!!!SA INVAT CU EL,SA NE JUCAM IMPREUNA SA II ACORD CEA MAI MARE ATENTIE LA ABSOLUT ORICE GEST!!!!ESTE TOT CE M-A FACUT SA TRAG DIN GREU SI SA SPER CA INTR-O ZI SA IL AM LANGA MINE,SA NE JUCAM IN CURTEA CASEI NOASTRE,SA MERGEM IMPREUNA LA GRADINITA SI SERVICI,SEARA SA NE INTOARCEM IMPREUNA ACASA SA PREGATIM CINA IN CEA MAI MARE ARMONIE SI JOACA,SA MAI INVATAM CATE CEVA SA RECAPITULAM CE AM FACUT LA GRADINITA SI SA ASCULTAM O FRUMOASA POVESTIRE INAINTE DE CULCARE!!!!CE SANSE AM????:((:((:((
PS:IMI CER SCUZE PENTRU GRESELILE GRAMATICALE,SUNT DUPA 14 ORE DE MUNCA SI O MINTE OBOSITA DE PROBLEMA COPILULUI MEU...SUNT FELUL DE OM CARE SE MACINA MULT!...VA MULTUMESC FRUMOS!
daca doriti ca minorul sa fie incredintat dvs., trebuie sa formulati actiune in instanta in acest sens.
daca dovediti cu martori, etc ca intr-adevar copilului nu-i prieste sa creasca alaturi de mama sa, aveti sanse.

asa este , instantele acorda de regula castig de cauza mamelor, dar daca exista motive intemeiate, copilul poate fi reincredintat celuilalt parinte.
nu este o regula, si depinde de fiecare caz in parte .

Alte discuții în legătură

Va rog mult sa ne sfatuiti ce avem de facut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maria084 maria084 va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor 2012_taby 2012_taby Salut , Ma numesc C>D.O si sunt tatal unei fetite minunate,A.M. ,ce anul acesta implineste 6 ani-in luna martie .In urma divortului (cerut de fosta ... (vezi toată discuția)