Daca duc ceva (lucruri personale, mobila personala, alte lucruri personale pentru care nu neaparat am facturi, etc, etc) cu masina proprie (fie ea si o duba, adica autoutlilitara, pana 3.5 tone, sau chiar si mai mult), duc prin tara sau chiar si in strainatate.....
Oare am nevoie de ceva acte pentru aceste lucruri?
Are importanta daca masina e inregistrata pe firma, sau pe persoana fizica?
Are importanta daca foserul este chiar si proprietarul masinii, si lucrurile sunt ai lui...
Oare mai trebuie CMR si/sau alte acte pentru marfa?
de cmr nu ai nevoie decat daca ai firma de transport, cmr este doar un acord la nivel global al unor conventii privind regimul de transport marfuri. Acum daca vrei sa faci transport in regim propriu, gen sa-ti aduci mobila sh sau cine mai stie ce de prin europa nu ai nevoie de cmr , de acte de provenienta ai tot timpul nevoie, de ceva care sa ateste ca tu ai cumparat marfa respectiva si ca nu ai furat-o asta in cazul in care nu vrei sa ai belele. Foarte mare grija sa nu depasesti greutatea maxima admisa ca cele mai multe probleme de aici iti vin si sa ai tot timpul vigneta asigurare itp, masina curata, sa nu fumege, etc, totul ok. Problema e la vama daca faci asta frecvent te cunosc deja baietii si nu prea merge cu mi-am adus pt mine , de 7 ori pe luni, de 3 ani :)) si atunci se leaga de tot felul de chestii si te gasesc cu ceva.
daca in schimb vrei sa apelezi la o firma de transporturi, iti fac ei cmr , desi asigurarea lor nu acopera mutatul de mobila din cate stiu eu . Acuma nu stiu ce vrei tu sa faci si care era scopul intrebarii tale, dar oricum sper ca te-am lamurit cat de cat .
Decont transport
avril_dor
Sunt SRL platitor de TVA, inscris in ROI. Aduc marfa din Italia. Pentru a deconta transportul marfii ce acte am nevoie? Este de ajuns factura de transport sau ... (vezi toată discuția)