avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa dupa succesiune

buna ziua
Speta este urmatoarea: vrem sa cumparam un teren pe care este o casuta batraneasca. Casa a fost a unor batranei care au murit acum 4 ani. am luat legatura cu fiul acestora , singurul mostenitor de drept. acesta vrea sa vanda insa nu are succesiunea facuta , dar nu are nici bani sa o faca. Noi vrem sa-i dam un avans de 7000 Ron prin notar ca sa-si rezolve succesiunea si ce acte ii mai trebuie , si apoi dupa ce devine de drept proprietar vrem sa facem credit sa o cumparam.
Sub ce forma ii dam noi acesti bani la notar?? Se face un precontract ??daca apare vreo problemna la succesiune ne putem recupera banii??? Cine are obligatia sa faca in acest caz intabularea si cadastrul la casa, noi sau el??
Puteti face la notariat un precontract -o promisiune de vanzare cumpare - fara nici o problema , oricum notarul va poate da mai multe detalii, si poate stipula in antecontract ca va veti recupera avansul in cazul in care apar probleme de sccesiune. Referitor la cartea funciara acesta o face vanzatorul.
buna ziua
la notar faceti un antecontract de vinzare cumparare si discutati in amanaunte cu notarul care va poatespune mai mule
bafta .
Faceti antecontract de vanzare- cumparare ( promisiunea de vanzare -cumparare)..dar aveti grja la clauzele pe care le inserati in acest antecontract.
Acest antecontract de vanzare cumparare poate imbraca forma actului sub semnatura privata , asa incat , din punctul meu de vedere , pentru a vi se invedera continutul acestuia si efectele juridice , ar fi mult mai bine sa apelati la serviciile unui avocat (atat pentru conceperea acestui act , cat si pentru precizarile ulterioare) .Cu privire la succesiune , intrucat ati mentionat ca unicul mostenitor , actualmente , nu detine suficiente resurse financiare in vederea dezbaterii succesiunii pe cale notariala , care , din punctul de vedere al duratei , e mai avantajoasa , exista posibilitatea sesizarii instantei de judecata in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , insa procesul e unul mai anevoios , dar exista avantaje din punct de vedere material.
La notar mi s-a spus ca nu se poate face un astfel de precontract pentru ca nu este facuta succesiunea, in care se pare ca mai sunt implicate si alte rude. deci eu nu am cum sa-i dau banii, iar persoana nu are cum sa faca succesiunea fara bani!!!!

Alte discuții în legătură

Succesiune prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Vreau sa achizitionez un apartament prin prima casa, iar fata proprietarei spune sa-i dau un avans mai mare pentru ca are nevoie pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Plată avans casă cu chitanță de mână și cu martori: se poate răzgândi moștenitorul după ce dezbate succesiunea? GAB2 GAB2 Buna dimineața,anul acesta am cumpărat o casa de la un moștenitor,insa pentru ca nu există succesiune in urma defunctului am fost nevoiți sa ii dam o ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Se poate face o promisiune de vanzare pe un teren aflat la masa succesorala, inainte sa se dezbata succesiunea? (vezi toată discuția)