avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prima casa

Buna ziua,
Vreau sa achizitionez un apartament prin prima casa, iar fata proprietarei spune sa-i dau un avans mai mare pentru ca are nevoie pentru succesiune si plata datoriilor. Pe mine nu ma deranjeaza sa-i dau avans mai mare, dar vreau sa stiu cum se procedeaza cu succesiunea, cat dureaza etc. Eu cu cine inchei precontractul in care se trece avansul, daca proprietara este decedata? Nu stiu cum se procedez, imi place apartamentul.
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 15:59, 21 Februarie 2014
Nu puteti incheia un antecontract decat dupa dezbaterea succesiunii caci proprietarii trebuie sa incheie antecontractul iar fara dezbaterea succesiunii si intabularea noilor sau noului proprietar nu veti putea face acest lucru,nici Banca nu accepta.
Cel multputeti sa faceti un contract de imprumut dar destul de riscant.
Puteti incheia o promisiune cu mostenitorul, insa nu se va putea inscrie in CF decat... dupa dezbaterea mostenirii.
Ar trebui sa puneti clauza concreta si serioasa de daune, eventual si de penalitati de intarziere. Sa aratati exact care sunt obligatiile promitentului-vanzator etc. si daune in functie de care obligatii nu sunt respectate.
Risc exista in orice, sigur. Ca sa stim cat de mare, depinde de numarul de mostenitori si de interesul pentru apartament al persoanei care va promite dv. vanzarea.
Demersurile pentru credit le veti putea face abia dupa ce se va dezbate succesiunea. Ar trebui sa va interesati care este exact situatia cu mostenitorii. Cati, unde si tot asa.
Este riscant, dar dvs decideti eu o sa va spun cateva scenarii posibile. In primul rand nu puteti face nici un precontract pentru apartament. Sa zicem ca faceti un contract de imprumut la notariat cu niste clauze printre care dupa ce se face succesiunea apartamentul se obliga ca sa va vanda apartamentul. Deci imprumutati niste banii unei persoane total straine. Acum va spun cateva posibile scenarii:
1) toata lumea se tine de cuvant si veti fi proprietara casei.
2) nu stiti sigur daca fata proprietarului este singura mostenitoare, asta sa zicem ca se poate verifica, dar nu puteti verifica daca a facut unul sau mai multe astfel de imprumuturi si cu alte persoane promitandu-le acelasi lucru - vanzarea apartamentului.
3) face succesiunea dar se ranzgandes-te si nu vrea sa va mai vanda casa.
4) se vede cu banii incasati de la dvs si se gandeste sa ii cheltuiasca pe altceva si nicidecum pe succesiune.

In oricare alt scenariu diferit de punctul unu recuperarea banilor o puteti face doar in istanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa dupa succesiune crisadi crisadi buna ziua Speta este urmatoarea: vrem sa cumparam un teren pe care este o casuta batraneasca. Casa a fost a unor batranei care au murit acum 4 ani. am luat ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare apartament cu restante la intretinere aalexa aalexa Buna ziua! Am si eu o problema: doresc sa achizitionez un apartament de la o vecina. Problema este ca nu are succesiunea facuta si nu are nici bani sa o ... (vezi toată discuția)