avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE PE CAZ DE INVALIDITATE SAU DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE PE CAZ DE INVALIDITATE SAU DE URMAS

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatorul caz.

Mama mea are 58 de ani si are diabet, probleme cu inima (tensiune) si multiple atacuri vasculare. Pentru toate ia tratament. Toti medicii care o trateaza, de inima, diabet si neurolog spune ca se poate pensiona ori cu pensie de urmas, ori pe caz de vechime la bolile pe care le are. Pe carnetul de munca are doar 9 ani lucrati, dupa care a lucrat mai mult pe baza unui certificat de producator pana anul trecut cand i s-au intamplat mai toate.
Acum medicii spun ca nu mai are voie sa lucreze deoarece ii face foarte rau si poate sa paralizeze.
Ea nu a ramas paralizata dupa acele accidente vasculare iar medicul de la expertiza spune ca odata ce nu este invalida si se poate ingriji singura nu o poate trece la nici un grad de invaliditate.
Eu am citit art 69 din legea 263 din 2010 care la gradul 2 spune urmatoarele: gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire;
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in aceasta problema.
Daca mai aveti nevoie si de alte date va stau la dispozitie.

Va multumesc.


Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala neagadanut neagadanut Buna ziua Acum 2 saptamini m-am operat la coloana(inceput de paralizie la piciorul sting),fiind in medical o luna,dupa care trebuie sa ma duc la control sa ... (vezi toată discuția)
Hiv - pensie - refuz uma1958 uma1958 Buna\'Seara./Daca o pers are hiv si hepatita-c vhc si handicap grad-ul ||| (mediu) poate beneficia de pensie pe caz de boala pt ca tocmai am fost REFUZATA... ... (vezi toată discuția)
Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)