avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... HIV - pensie - REFUZ
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

HIV - pensie - REFUZ

Buna'Seara./Daca o pers are hiv si hepatita-c vhc si handicap grad-ul ||| (mediu) poate beneficia de pensie pe caz de boala pt ca tocmai am fost REFUZATA... si nu pot sa-mi dau seama asteapta sa dau de tot in sida ca sa pot beneficia de aceasta pensie cineva poate sa ma lamureasca??? mi-a spus ca nu ma incadrez in acesti bani avand stagiul b1 hiv ce pot face astept pana imi scade de tot imunitatea este de necrezut ce poate sa faca TARA ASTA CU NISTE OAMENII DEJA CONDAMNATI LA MOARTE.. Daca puteti va rog sa ma ajuta-ti cu un raspuns.Va Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
uma1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 30 Mai 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Este posibil ca diagnosticul dvs. si stagiul bolii sa nu permita acordarea unui grad de invaliditate deoarece nu v-ati pierdut toatal sau partial capacitatea de munca.
- Sa nu confundati handicapul cu invaliditatea.

4. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 69
In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala si i.i. TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna seara,am 49 de ani,urmeaza sa ma pensionez medical(am o vechime in munca de 25 de ani).De curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si prestez ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nela27 nela27 as dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala daca sufar de lucsatie congenitala de sold bilaterala si coxartroza.Am fost la un medic specialist ortoped ... (vezi toată discuția)