Buna seara,am 49 de ani,urmeaza sa ma pensionez medical(am o vechime in munca de 25 de ani).De curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si prestez servicii pe baza de contract .Va rog,sa-mi spuneti, daca ,dupa pensionare mai pot continua sa lucrez pe acest I.I.?
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 69
In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.
2. - Daca veti beneficia de pensie de invaliditate gr.I sau gr.II nu veti putea sa mai munciti deoarece ati pierdut toatal capacitatea de munca.
- Daca veti beneficia de pensie de invaliditate gr.III veti putea sa lucrati cu cel mult 4 ore pe zi.
Drept de munca
sorina_h2004
BUNA ZIUA,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)