avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociatii de proprietari

Am contract de munca ptr. 8 ore pe zi la o firma privata.Sunt solicitat ca pe langa sarcinile de serviciu sa tin locul unei colege care se afla in crestere copil.In imobilul in care locuiesc, sunt rugat sa accept sa fac contabilitatea asociatiei de proprietari.Legea prevede ca trebuie c.i.m. chiar si ptr 2 ore pe zi.
Nu stiu daca se poate sa mi se faca doua incadrari cu c.i.m., adica la firma privata, cu cumul de functii, plus una cu program redus la asociatia de proprietari.
In legislatia actuala cate ore de munca sunt admise pe luna pentru o persoana angajata cu doua c.i.m. la firme diferite? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 24 Aprilie 2015
Asociatia de proprietari va poate incheia contract de prestari servicii
1. Orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, Codul muncii nu prevede o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

2. Din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 112 alin. (1) C. muncii, cu dispozitiile art. 35, art. 113, art. 118 din acelasi cod, se deduce ca durata normala a timpului de munca, de 40 de ore pe saptamana, se refera la un singur contract de munca.
Salariatii cumularzi putand depasi aceasta durata.
Dra Ynocentta,
E mare bai daca Asociatiile de propr. angajeaza cu contract de prestari servicii/concenventie civila!Activitatea poate sa fie reconsiderata CA FIIND ACTIVITATE DEPENDENTA, de catre inspectorii ITM sau ANAF.Sunt amenzi urate!
Daca este vorba despre o activitate ocazionala , atunci se poate incheia si un astfel de contract.

Insa, in speta, consider ca, angajarea trebuie sa se faca cu c.i.m.
Activitatea depusa este permanenta, exclus ocazionala.Imobilul are 220 apt, si activitatea depaseste minim doua ore pe zi, dar putem admite minim 1 ora/zi. Este clar ca fiind si activitate dependenta, impune cim!
La locul de munca, am cumul de functii, maxim 48 ore/saptamana, pentru 6 luni, putand sa prelungim maxim un an, conform legislatiei actuale(Art.114 Codul Muncii), sustinuta si de Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Cons.din 04.11.2003, art.22 alin.1, lit.a !
Acum apare intrebarea:fiind cumulard pot sa cresc acest nr. de ore de la 48 ore(la locul de baza) la 48 plus minim 5ore pe saptam.( de la asoc. de proprietari), egal 53 ore pe saptam.?
Din cumul de unu sau mai multe cim, cate ore de munca legale/luna este admis?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)