avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare

In cadrul unitatii avem o salariata incadrata pe functia de operator controlor date. A depusa o cerere prin care solicita promovarea intr-o functie cu studii superioare avand in vedere absolvirea facultatii de management Financiar Contabil. In urma absolvirii a dobandit titlul de licentiat in stiinte economice in domeniul contabilitate. Exista temei legal privind promovarea acestei salariate, avand in vedere ca pana in prezent nu a lucrat in specialitatea contabilitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 23 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
avocat-PaulaPetean a scris:

....
Ceea ce se poate pune in discutie este faptul ca ar trebui sa-i platiti salariul minim pentru cei cu studii superioare - din cate stiu eu pentru 2015 este in cuantum de 1200 lei. (daca nu i se plateste in acest moment un asemenea cuantum al salariului).


Asa ceva nu exista.

Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar studii superioare rodaf rodaf Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la salarizarea mea. Am terminat facultatea de contabilitate cu diploma de licenta, fara master, si ocup un post ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)
Salariul minim mirela.onciu mirela.onciu As dori sa stiu daca mai este in vigoare diferentierea salariului in functie de strudii? (vezi toată discuția)