avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Calomnie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Calomnie

In urma unei sesizari facute de 2 cadre didactice, la Inspectoratul Scolar, ce viza activittea directorului unui liceu, o echipa de control din cadrul ISJ s-a deplasat la institutia scolara respectiva si a constatat punctual, printr-un proces verbal scris, faptul ca nici una dintre acuzatiile aduse directorului, nu se confirma. In situatia respectiva, acei 2 profesori pot fi acuzati de calomnie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 2 Mai 2015
Buna ziua,

Calomnia nu e incriminata in Codul penal actual.
Si totusi, unde poate fi incadrata atitudinea celor 2 reclamanti?
Constituția prevede că demnitatea omului este o valoare supremă și e garantată iar art 30 alin. 6 din Constituție prevede că “Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine“. Asadar, cum este ocrotita juridic demnitatea, onoarea şi reputaţia unei persoane? Care sunt dispozitiile care protejeaza aceste valori?
Vedeti acest articol
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta deckra0929 deckra0929 ce pot face cand apar insulte si calomnii ,la adresa mea, intr-o gazeta on-line cu autor necunoscut?o plangere la parchet ar rezolva ceva? (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Se intampla la liceu. solicit ajutor. yellowcian yellowcian Buna ziua, va solicit un sfat referitor la un eveniment pe care il reltez pe scurt: La liceu, la ora de mate, elevii sunt obligati de profesor sa stea cu ... (vezi toată discuția)