avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma de asigurari solicita returnarea banilor platiti ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma de asigurari solicita returnarea banilor platiti victimei in urma unui accident de circulatie

am avut un accident de circulatie,soldat cu vatamare corporala din culpa.dupa procesul de fond si apel firma de asigurari a fost obligata sa plateasca victimei o anumita suma de bani .dupa ce au facut plata mi-au trimis o notificare prin care imi cer sa le returnez suma de bani platita victimei ( o suma uriasa cu 5 zerouri) ,notificare prin care imi cer sa ma prezint la ei sa semnez un angajament de plata pe motiv ca eu am condus sub influenta bauturilor alcoolice in timpul producerii accidentului.lucru care nu apare in sentinta,eu nefiind condamnat pentru acest lucru,doar pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.
in acelasi timp firma de asigurari ma ameninta ca daca nu semnez acel angajament de plata o sa ma dea in judecata.
intrebarea mea este cum trebuie sa procedez ,pun aceasta intrebare pt ca avocatul meu este plecat in aceste momente din tara si nu am la cine sa apelez.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
lorenzo29, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorenzo29 , utilizator 22:43, 24 Aprilie 2015
Cat ati avut alcoolemia in sange?
zero,pentru ca probele s-au luat dupa 10 ore,si exista doar o declaratie a unui martor ,ruda cu victima care a afirmat ca m-a vazut consumand alcool inainte de accident ,iar pe timpul procesului eu nu am fost judecat pentru consum de alcool,judecatorul spunand ca acest lucru neffind dovedit nu pot fi acuzat de asa ceva
Aveti castig de cauza in acest caz, solicitati societatea in scris sa va arate pe ce baza se indreapta cu regres impotriva dumneavoastra! Nu prin vorbe, in scris. Daca este adevarat, ca nu sunt documente justificative cu alcoolemie peste 0.80, societatea nu are sanse nici in proces civil.
uita-ti cum apare in sentinta:
-in baza art.396 alin 1 din C.pr.pen conndamna pe inculpatul.......,fara antecedente penale,
-la pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa ,fapta prev.si ped.de art 196 alin 2 s 3 din codul penal,
-la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia,prev de art 338,alin 1 din codul penal.
Constata ca cele 2 infractiuni sunt concurente si se dispune contopirea pedepselor in pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare,dar cu suspendare sub supraveghere.

deci asta este sentinta,iar formularea firmei de asigurari prin care imi solicita returnarea banilor este urmatoarea:
-in fapt ,la data de .... conducand auto... ,aflandu-va sub influenta bauturilor alcoolice ati produs un accident din care a rezultat vatamarea corporala a partii vatamate....
Aveti din dosar PV ( proces verbal de constatare la fata locului, intocmit de organele politiei ) sau referatul politiei ? Daca le aveti pe una dintre acele documente, vedeti daca este specificat alcoolemia!

Alte discuții în legătură

Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna ziua faptele vătămare corporală si alcool se judecă separat ? Am avut un accident de motocicleta singur (vezi toată discuția)