Buna ziua. Ma confrunt cu o problema destul de grava zic eu. Avocatul meu ma tot amageste si ma minte de pe data de 17 ca imi trimite decizia de divort, lucrul acesta neintamplandu-se nici pana azi. Eu am nevoie urgenta de acea decizie, intrucat problema este ca sunt insarcinata si peste 3 zile ar fi termenul sa nasc, iar eu vreau sa am acea decizie in mana sa nu mai fie nevoie sa merg in instanta cu iubitul meu. Daca mama merge la judecatoria unde s-a pronuntat divortul, cei de acolo ii pot elibera macar o copie dupa aceasta decizie? Pentru ca precizez faptul ca este foarte urgent. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc frumos!
Nu i se va inmana mamei, numai partilor sau avocatilor.
Puteti sa ii faceti mamei o procura notariala sa faca copie dupa sentinta. Numai asa, poate mama.
Din moment ce eu am divortat si voi primi actul de divort, nu inteleg de ce as mai ajunge prin instanta si de ce copilul sa fie trecut pe numele fostului sot....
Prezumtia de paternitate Art. 414
(1) Copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei.
(2) Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului.
Dvs nu aveti numele fostului sot ? tot pe ala il va avea si copilul si ca tata, pe fostul sot.
Nu e nicio tragedie, lucrurile se vor rezolva apoi - tagada de paternitate, recunoasterea copilului sau stabilirea filiatiei fata de tatal biologic si ii schimbati si numele.
Or sa va explice cei de la starea civila, nu va bateti capul acum cu asta, nastere usoara !
Dvs ce decizie asteptati, e definitiva ?
Numai dupa ce o legalizati, o puteti folosi si sa va schimbati actele daca e cazul ..
fiti sigura ca la starea civila figurati casatorita inca.
Da, eu astept decizia definitiva pentru ca avocatul meu i-a dat fostului sot cale de atac timp de o luna, dupa care dansul m-a sunat si a legalizat aceasta decizie dupa ce a trecut acest termen de o luna. Eu luni sau marti trebuie sa primesc aceasta decizie prin posta pt. ca nu sunt in localitatea unde am divortat. Si m-am gandit ca dupa ce o primesc sa pot sa ajung la politie(daca nu va fi prea tarziu si voi naste), macar pt. a-i anunta pe acestia ca am divortat si ma gandeam ca apuc sa imi fie si buletinul perforat. De aceea am crezut ca va fi posibil. Si ma alarmam asa pt. ca rudele, parintii iubitului meu nu stiu despre situatia in care ma aflu si nu imi doresc ca acestia sa afle. Dar sa speram ca se rezolva. Multumesc frumos oricum!