avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbat nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbat nume

Buna ziua! M-am informat despre schimbatul numelui, teoretic, as pute face, dar vreau si o parere. Am 25 ani, parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani, mama avand custodia mea. Pana la varsta de 11 ani, tatal a platit pensia alimentara, dar dupa a incetat (detin mandatele postale doveditoare). Credeti ca mi-ar fi aprobata solicitarea de a schimba numele de familiei al tatalui cu cel al mamei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 25 Aprilie 2015
Opinia mea este ca puteti obtine schimbarea numelui .
Art. 4.- Og.41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice
(1) Cetăţenii români pot obţine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativă a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, în condiţiile prezentei ordonanţe.
(2) Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
.............................................
f) când părinţii au divorţat, iar copiii încredinţaţi spre creştere şi educare unuia dintre părinţi, care a revenit la numele de familie avut anterior căsătoriei, solicită să poarte numele de familie al acestuia;
................................
Oricum, schimbarea numelui nu are legatura cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie dribler dribler Buna seara. am si eu o nelamurire. Am 23 ani si vreau sa imi schimb numele de familie din cauza ca e format din 2 nume (Dumitrescu-Mihai). numele de familie e ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa mama danaro danaro Cum trebuie procedat in cazul schimbarii numelui dupa mama in cazul in care parintii sunt divortati de 25 de ani si baiatul, de 24 de ani, doreste sa poarte ... (vezi toată discuția)