Buna ziua! M-am informat despre schimbatul numelui, teoretic, as pute face, dar vreau si o parere. Am 25 ani, parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani, mama avand custodia mea. Pana la varsta de 11 ani, tatal a platit pensia alimentara, dar dupa a incetat (detin mandatele postale doveditoare). Credeti ca mi-ar fi aprobata solicitarea de a schimba numele de familiei al tatalui cu cel al mamei?
Opinia mea este ca puteti obtine schimbarea numelui .
Art. 4.- Og.41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice
(1) Cetăţenii români pot obţine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativă a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, în condiţiile prezentei ordonanţe.
(2) Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
.............................................
f) când părinţii au divorţat, iar copiii încredinţaţi spre creştere şi educare unuia dintre părinţi, care a revenit la numele de familie avut anterior căsătoriei, solicită să poarte numele de familie al acestuia;
................................