avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei II

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la care poate iesi la pensie, in urmatoarele conditii:

- An nastere:1948 , nov.22 - BARBAT
- Total vechime pana in momentul actual : 32 ani si 7 luni (din care 11 ani, 9 luni si 23 zile grupa a II de munca) .

Cu multumiri anticipate,
C.Paroiu
Cel mai recent răspuns: Vaida Dafina , utilizator 22:38, 29 Ianuarie 2010
Un barbat nascut in noiembrie 1948 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta in iunie 2013, la implinirea varstei de 64 ani si 7 luni, in conditiile realizarii unui stagiu minim de cotizare de 14 ani si 2 luni; stagiul complet de cotizare este de 34 ani si 2 luni.

Pentru activitatea desfasurata in grupa a II-a de munca, varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani.

Pana in iunie 2011 va asteptam sa ne mai contactati. :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
MULTUMESC PENTRU RASPUNS, DOAMNA CONSILIER JURIDIC GABRIELA PINTEA! VOI MAI REVENI.
MULTA SANATATE!
C.PAROIU:)
Buna seara,

Revin pe aceasta tema cu rugamintea de a ma lamuri in ce conditii ar putea beneficia de pensie anticipata (sau partial) dat fiind faptul ca la pensie de varsta numai in iunie 2011 poate iesi?

Multumesc
1. De pensie anticipata nu poate beneficia, intrucat ar trebui sa aiba un stagiu realizat de cotizare de 44 ani si 2 luni.

2. In schimb poate beneficia de pensie anticipata partiala, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 34 ani si 2 luni.
Pentru activitatea desfasurata in grupa II de munca, stagiului realizat pana in prezent i se adauga un spor de 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in grupa, rezultand un spor de 2 ani si 9 luni.
Daca adunati 32 ani si 7 luni cu 2 ani si 9 luni, obtineti 35 ani si 4 luni, deci persoana pentru care intrebati poate depune dosarul la Casa de Pensii.

Va rog frumos, mai verificati calculele facute de mine, mai gresesc si eu! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Doamana Gabriela Pintea,

:) Multumesc mult si sa aveti o zi frumoasa! Uneori in viata sunt situatii delicate si atunci cand primesti o veste buna, ti se lumineaza chipul...

Cu stima,
Carmen Paroiu

Alte discuții în legătură

Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie juli_21 juli_21 buna ziua, Sunt nascut in 06.07.1950.Am vechime in munca 35 ani, din care 19 ani si 9 luni si 13 zile in grupa II.va rog sa imi spuneti cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)