avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

buna ziua,am o prietena care este casatorita cu un turc de 7 ani legitim,de 2 ani stau in romania dar ea vrea sa divorteze de el deoarece nu se mai inteleg el fiind foarte violent .Ce ar putea sa faca ea?mentionez ca ei au si doi copii ..o fata de 15 ani si un baiat de 17 ani.Poate sa divorteze la consulatul turc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
nykolla, utilizator
daca ultimul domiciliu comun a fost in romania, divortul se poate cere in instanta de judecata.
binenteles, daca ambele parti sunt de acord se poate solicita desfacerea casatoriei , la notar sau la primarie.
Nu au cum sa divorteze la primarie avand copii minori. Doar la notar daca exista acord (ceea ce nu prea cred) , fie in instanta din culpa.
Divortul poate fi transat de catre instantele de judecata romanesti.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort soti cetateni romani cu ultimul domiciliu comun in strainatate Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: in cazul in care sotii - ambii fiind cetateni romani, - neavand copii minori, - au ... (vezi toată discuția)