avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala

Sunt in proces cu o persoana in citeva dosare , acestia au acelasi av ales . In urma unor fapte pe care le-am sesizat eu Parchetului Curti de Apel sa dispun inceperea urmariri penale fata de avocat si urmand sa fie extinsa si impotriva clientilor aceste respectiv personelor cu care eu am proces . Ce se intimpla in acesat situtaie av este suspendata sau care este situatia . Ma intereseaza prevederile legale care reglementeaza aceste aspecte .
După câte am înțeles d-voastră ați făcut o plângere penală împotriva avocatului. Plângerea nu este tot una cu începerea urmăririi penale și prin urmare nu poate fi suspendată d-na avocat doar pe baza plângerii d-voastră.
Completez ,am studiat dosarul si exista deciziea data de procuror , prin care sa dispus inceperea urmariri penale impotriva av ., sunt adunate probe, sa dispus audierea unor persoane .
Inceperea urmariri penale se face la inceput in rem, ulterior in personam,când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că persoana respectiva a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală.
Este nedemn de a fi avocat cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei.
Calitatea de avocat este suspendată in cazul interdicţiei de a profesa, dispusă prin hotărâre judecătorească sau disciplinară, faptul ca s-ar incepe urmarirea penala impotriva respectivului, nu il impiedica cu nimic sa profeseze in continuare pana la o hotarare definitiva.
Rolul avocatului este sa-si apere clientii, avocatul nu comite nicio infractiune aparandu-si clientii, decat cel mult prin a cauta sa dea mita la judecator sau prin trafic de influenta sau prin a-si escroca clientul. Chiar daca a spus minciuni in fata tribunalului, avocatul nu e vinovat, el e dator sa-si apere clientul cu informatiile pe care acesta i le-a furnizat. Avocatul nu e martor sau parte la proces, datoria lui e sa gaseasca orice argumente i-ar putea fi de folos clientului sau. De aceea nici macar nu e indicat sa acuzati avocatul de ilegalitati comise in numele clientului, daca nu aveti probe temeinice pentru infractiunile amintite mai sus. Orice persoana are dreptul la aparare si aparator si nu vad ce ati rezolva daca (prin absurd, ca ar dura ani de zile de la inceperea urmaririi penale contra avocatului pana la interdictia de a profesa) s-ar ajunge ca avocatul sa nu mai poata lua parte la proces: in locul lui va veni alt avocat care si el va avea interesul sa-si apere clientul cat de bine poate si daca judecatorul e prost si-i crede minciunile, cu atat mai bine pentru avocat, in acest context a fi smecher si mincinos nu e o infractiune. Infractiune ar fi marturia mincinoasa, ori avocatul nu e chemat ca martor.
sa lamuresc un aspect cit mai clar despre acest avocat ...a depus niste inscrisuri care sau dovedit a fii FALSE .....!!! despre acesta mod de a face meseria vorbesc ...... urmarirea a fost in rem ...acum este in personam . Multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Avocat - condamnat penal 288,290, 291 cpen marilyn31 marilyn31 Poate ma lamureste si pe mine cineva cum poate fi admisa in profesia de avocat o persoana impotriva careia s-a dispus urmarirea penala in baza art.288,290,291 ... (vezi toată discuția)
Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase ... gabiilie776 gabiilie776 Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase (false) si sunt sustinute apoi de avocat in fata instantei (si in inscrisurile depuse - ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)