avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa, sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa, sau nu

In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum trebuie ci altereaza adevarul,declara in fals la aceste intrebari despre ce infractiune este vorba ?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 09:41, 28 Aprilie 2016
Nu este infractiune. Daca era martor in proces atunci se putea discuta despre marturia mincinoasa.
Nu a fost chemat ca martor ,dar a fost obligat sa raspunda la proba interogatoriului.
Problema este ca a declarat mincinos la acest interogatoriu iar instant a retinut aceste afirmatii in motivare .nu stiu cum sa demontez aceste afirmatii pe cale penala ce ma sfatuiti?
Nu este marturie mincinoasa dar, ar putea fi fals in declaratii(art.326 NCP).
Jurisprudenta spune ca nu este fals in declaratii. Daca dvs. aveti cunostinta de hotarari contrare va rugam ne spuneti si noua. Nu de alta, dar poate ca userul o sa-si piarda timpul cu plangeri penale si nu o sa-si rezolve problemele.
pai si in cazul in care nu se raspunde la intrebarile formulate prin interogatoriul luat administratorului societatii, si denatureaza adevarul, despre ce infractiune ar putea fi vorba avnd in vedere ca poarta semnatura administratorului socetatii ? Fals in inscrisuri private prev de art 322 prin raportare la art 320?

Stiti ce este interesent ca am depus plangere penala ,am relatat in fapt si acest aspect cu privire la interogatoriu si am constatat in ordonanta de incepere a urmaririi penale cu privire la fapta, ca in raport de situatia expusa prin plangere se urmaresc penal atat falsul in declaratii cat si marturia mincinoasa .Ce paraere aveti in acest context ?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)