avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-dreptul sotiei supravietuitoare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-dreptul sotiei supravietuitoare ?

Buna ziua!

Am si eu o intrebare la care as fi fericita daca as primi un raspuns.Sotul surorii mele a decedat acum o luna.Ea statea in casa sotului deci nu era un bun cumparat impreuna.Sotul ei are un baiat dintr-o casatorie anterioara.Intrebarea este daca are si ea drept la vreun procent din casa in care au locuit impreuna ? ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:01, 27 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
sotia supravietuitoare vine la succesiune in acest caz, in concurs cu fiul defunctului . fiind un bun propriu al sotului decedat , sotia supravietuitoare va culege 1/4 din masa succesorala. de asemenea, dansa beneficiaza si d eun drept de abitatie asupra casei in care a locuit pana la data deschiderii mostenirii . acest drept nu se poate stinge mai devreme de 1 an de la data deschiderii mostenirii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va consult intr-o problema,legata de succesiune. A decedat tatal. Acesta a primit,printr-un contract de vanzare-cumparare , ... (vezi toată discuția)
Succesiune davidmirela davidmirela Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)