avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea angajatilor

Buna ziua,
am urmatoarea situatie, firma la care lucrez de putin timp are lucrari de montaj in mai multe localitati din tara. Pentru efectuarea lucrarilor echipele de muncitori sunt trimise in delegatie de luni pana vineri, vineri seara se intorc si luni pleaca iar. Conform codului muncii " Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului."
In perioada ianuarie 2015 aprilie 2015 angajatii au acumulat deja 61 de zile de delegatii. Va rog sa ma ajutati sa inteleg: dupa codul muncii sunt 60 de zile calendaristice eu am 61 zile lucratoare asta inseamna ca nu mai pot fi delegati pentru ca au depasit numarul de zile legal admise?
Cu respect,
Barta A
Cel mai recent răspuns: barta_andras , utilizator 09:54, 28 Aprilie 2015
1. Speta aratata de dvs. nu este o delegare propriu-zisa, deci nu se supune prevederilor art.43 - 44 din Codul muncii.

2. Este o activitate care nu are un loc de munca fix, activitatea desfasurandu-se la beneficiari.
Delegarea unde are loc?
in diferite judete (localitati) din tara, altele decat judetul unde isi are sediul firma, stau in delegatie 4-5 zile acolo, se intorc la sfarsit de saptamana (vineri).
In aceste conditii va sunt incidente prevederile Codului Muncii cu privire la delegare, art.42 - 44.

Depasirea duratei de 60 de zile de delegare, este posibila numai cu acordul dvs.


Art. 44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.

(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie in strainatate sterpuciprian sterpuciprian cat se poate sta in delegatie in strainatate? exista limitari ? unde e scrisa legea daca e? multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)
Perioada delegatie in strainatate/ diurna rozalia01 rozalia01 Conform codului muncii la \" Art. 44. [durata delegarii] (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si ... (vezi toată discuția)