Buna ziua.In iunie anul trecut,2014,tatal meu a decedat,eu fiind unica mostenitoare.Avea in banca un cont de economii,imputernicit fiind un var de al meu.Dupa moartea tatalui meu,contul a fost blocat,eu intre timp am facut certificatul de mostenitor in baza caruia am cerut informatii despre cont.Mi sa spus ca este inchis ,verbal.Cum as putea sa aflu daca sunt bani un cont(nu am incredere in ce spune banca),si cum pot intra in posesia lor ,Mentionez ca eu am avut grija de tatal meu cat a fost bolnav.Multimesc anticipat.
Faceti o adresa la banca, scris, prin care solicitati acest lucru.
Atasati certificatul de mostenitor. Avand in vedere calitatea dvs de mostenitor, banca trebuie sa va raspunda.
La mostenire ati prins si contul de bani in discutie? S-a prezentat la discutarea mostenirii si respectivul cont?
In mod normal, conform procedurilor bancare, orice imputernicire este valabila exclusiv pe durata de viata a titularului contului. In mod normal, varul dvs nu ar fi avut voie sa mai umble la cont dupa decesul tatalui dvs.
Blocat sau inchis ? Daca e inchis, de catre cine si cand, a fost lichidat ?
Banca trebuie sa va raspunda, daca intrebati in scris pt ca va dovediti calitatea de mostenitor.