avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... acces la contul bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

acces la contul bancar

Buna ziua.In iunie anul trecut,2014,tatal meu a decedat,eu fiind unica mostenitoare.Avea in banca un cont de economii,imputernicit fiind un var de al meu.Dupa moartea tatalui meu,contul a fost blocat,eu intre timp am facut certificatul de mostenitor in baza caruia am cerut informatii despre cont.Mi sa spus ca este inchis ,verbal.Cum as putea sa aflu daca sunt bani un cont(nu am incredere in ce spune banca),si cum pot intra in posesia lor ,Mentionez ca eu am avut grija de tatal meu cat a fost bolnav.Multimesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 28 Aprilie 2015
Faceti o adresa la banca, scris, prin care solicitati acest lucru.
Atasati certificatul de mostenitor. Avand in vedere calitatea dvs de mostenitor, banca trebuie sa va raspunda.

La mostenire ati prins si contul de bani in discutie? S-a prezentat la discutarea mostenirii si respectivul cont?

In mod normal, conform procedurilor bancare, orice imputernicire este valabila exclusiv pe durata de viata a titularului contului. In mod normal, varul dvs nu ar fi avut voie sa mai umble la cont dupa decesul tatalui dvs.
da,s-a pus in discutie respectivul cont,ni s-a dat o adresa catre banca.au spus ca este inchis.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
trifanelena, utilizator
Blocat sau inchis ? Daca e inchis, de catre cine si cand, a fost lichidat ?
Banca trebuie sa va raspunda, daca intrebati in scris pt ca va dovediti calitatea de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicitul tatălui meu a scos bani din cont după deces, deși am anunțat banca telefonic și am cerut blocarea cardului. ce pot face eu, ca unic moștenitor, ca să recuperez suma de bani retrasă? EdwardX EdwardX Buna ziua! In ziua in care tatal meu a decedat, am sunat la banca sa ii blochez cardul pe care primea pensia, motivand faptul ca nu il gaseam. Am subliniat ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat ... anatab anatab Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat Bună ziua. Recurg iar la ajutorul dvs. Tata a decedat în data de 17 martie. Banii de ... (vezi toată discuția)