avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura reintegrare in munca

Am primit hotararea privind reintegrarea in munca a unui fost salariat concediat . Daca salariatul nu s-a prezentat, pentru punerea in aplicare cum procedam? Emitem decizia privind reintegrarea salariatului, pe care o transmitem acestuia prin posta cu confirmare de primire? In cazul in care nu o primeste cum procedam? Ce documente prezinta salariatul la reintegrare?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
ContSters146823, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 18 Mai 2015
@ Katy66

1. Se emite decizia de anulare a deciziei de concediere si , totodata , de reintegrare a salariatului respectiv.

2. Se comunica decizia respectiva salariatului.
Daca aveti dovada ca i-ati comunicat-o , in caz de neprezentare la munca atunci il pontati absent nemotivat, urmand a se angaja raspunderea disciplinara a acestuia.

3. Salariatul nu trebui sa prezinte niciun document la reintegrare.
Hotararea judecatoreasca privind reintegrarea este executorie dar nu si definitiva. In cazul in care in urma judecarii apelului concedierea va fi definitiva, n-am gresit anuland decizia de concediere ?
Cum procedam pana la solutionarea definitiva? dacă am acorda beneficiul executării provizorii de drept, în ipoteza desfiinţării acestei hotărîri în recurs, nu s-ar mai putea efectua întoarcerea executării, deoarece pe de o parte am anulat concedierea iar pe de alta parte contestatorul concedierii prestînd muncă va beneficia de toate drepturile derivate din raportul de munca.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
ContSters146823, utilizator
Punerea in executare a hotararii primei instante se poate face sub riscul intoarcerii executarii daca angajatroul castiga in apel.
Cum sa procedez ? Am o H.J . care trebuie pusa in executare. Ii voi comunica fostului salariat doar o Notificare, invitandu-l sa se prezinte si sa -si reia activitatea pe functia detinuta anterior concedierii. Asa arat bunavointa si pun in executare hotararea primei instante pana nu primim o H.J. definitiva si irevocabila consider ca nu mai este nevie sa emit vreo decizie
Un sfat mi ar fi de mare ajutor.
Multumesc.
In practica uzitata, angajatorii emit decizia de reintegrare si i-o comunica salariatului.

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere, reintegrare si plata salariilor roberto27 roberto27 Buna ziua, Mai sunt cateva zile pana cand prima instanta va da solutia la contestarea deciziei de concediere pe care am introdus-o. Pentru a stii ce sa fac in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de muncă ContSters343833 ContSters343833 Contestație decizie de concediere. Salariatul formulează contestație împotriva deciziei de concediere. Instanța de fond (tribunalul) admite în parte ... (vezi toată discuția)