Am primit hotararea privind reintegrarea in munca a unui fost salariat concediat . Daca salariatul nu s-a prezentat, pentru punerea in aplicare cum procedam? Emitem decizia privind reintegrarea salariatului, pe care o transmitem acestuia prin posta cu confirmare de primire? In cazul in care nu o primeste cum procedam? Ce documente prezinta salariatul la reintegrare?
Multumesc.
1. Se emite decizia de anulare a deciziei de concediere si , totodata , de reintegrare a salariatului respectiv.
2. Se comunica decizia respectiva salariatului.
Daca aveti dovada ca i-ati comunicat-o , in caz de neprezentare la munca atunci il pontati absent nemotivat, urmand a se angaja raspunderea disciplinara a acestuia.
3. Salariatul nu trebui sa prezinte niciun document la reintegrare.
Hotararea judecatoreasca privind reintegrarea este executorie dar nu si definitiva. In cazul in care in urma judecarii apelului concedierea va fi definitiva, n-am gresit anuland decizia de concediere ?
Cum procedam pana la solutionarea definitiva? dacă am acorda beneficiul executării provizorii de drept, în ipoteza desfiinţării acestei hotărîri în recurs, nu s-ar mai putea efectua întoarcerea executării, deoarece pe de o parte am anulat concedierea iar pe de alta parte contestatorul concedierii prestînd muncă va beneficia de toate drepturile derivate din raportul de munca.
Multumesc.
Cum sa procedez ? Am o H.J . care trebuie pusa in executare. Ii voi comunica fostului salariat doar o Notificare, invitandu-l sa se prezinte si sa -si reia activitatea pe functia detinuta anterior concedierii. Asa arat bunavointa si pun in executare hotararea primei instante pana nu primim o H.J. definitiva si irevocabila consider ca nu mai este nevie sa emit vreo decizie
Un sfat mi ar fi de mare ajutor.
Multumesc.