avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea deciziei de concediere, reintegrare si plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea deciziei de concediere, reintegrare si plata salariilor

Buna ziua,
Mai sunt cateva zile pana cand prima instanta va da solutia la contestarea deciziei de concediere pe care am introdus-o. Pentru a stii ce sa fac in eventualitatea fericita ca solutia imi va fi favorabila va adresez cateva intrebari.
1. Nu doresc sa mai astept judecarea in cazul in care angajatorul introduce apel, chiar cu riscul intoarcerii executarii. Astfel, trebuie sa cer eu punerea in aplicare a solutiei instantei ? Mentionez ca am solicitat reincadrarea pe postul detinut anterior si plata salariilor si drepturilor de care as fi beneficiat.
2. In cazul in care postul detinut anterior de catre mine s-a ocupat, care sunt optiunile angajatorului ?
3. Are angajatorul posibilitati legale sa intarzie punerea in aplicare a hotararii primei instante ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 10 Aprilie 2016
1. Nu doresc sa mai astept judecarea in cazul in care angajatorul introduce apel, chiar cu riscul intoarcerii executarii. Astfel, trebuie sa cer eu punerea in aplicare a solutiei instantei ? ...

Dvs va trebui sa solicitati in scris angajatorului sa puna in executare hotararea primei instante.

2. In cazul in care postul detinut anterior de catre mine s-a ocupat, care sunt optiunile angajatorului ?

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
e) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare;
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare

3. Are angajatorul posibilitati legale sa intarzie punerea in aplicare a hotararii primei instante?

Da, are astfel de posibilitati.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri.
Puteti detalia, va rog raspunsul de la pct 3.
De exemplu, poate solicita instantei de apel suspendarea executarii hotararii pana la pronuntarea hotararii din apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabieru gabieru am fost concediat si am actionat institutia in instanta. daca voi castiga procesul ce se intampla: a) daca postul meu a fost ocupat b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Functionarul public destituire albu67 albu67 Art. 99 (1) Persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)