avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... VICIU DE PROCEDURA INTAVATAMNT
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

VICIU DE PROCEDURA INTAVATAMNT

Buna seara,
Am rugamintea de a mi se raspunde la urmatoarea speta: In cazul in care intr-o unitate de invatamant s-au emis niste decizii prin care s-au aplicat elevilor diverse sanctiuni, dar ulterior s-a constatat ca aceste decizii sunt nule pe viciu de procedura este legal sa se mai reia in discutie faptele pentru care au fost sanctionati elevi. Va rog sa aveti in vedere ca viciul de procedura s-a constatat in urma contestarii acestor decizii si nu l-a propunerea unitatii de invatamant. Prin urmare, considerati ca este legal sa se reia , din nou, intreaga procedura in sensul intrunirii consiliului clasei pentru a propune o noua sanctiune elevilor ce urmeaza a fi discutata in consiliul profesoral etc.
Exista vreun temei de drept care sa dea posibilitatea unitatii de invatamant sa sanctioneze, din nou, elevii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 12 Mai 2015
Mesaj reeditat
@ vasral

Forum Învăţământ - probleme juridice conexe
Discuţie URGENT VA ROG !!!! INCALCARE DREPTURI ELEVI
Dată mesaj Marti, 12 Mai 2015, 06:03

Mesaj

daca se incadreaza in termenul de prescriptie,da,se poate relua procedura de sanctionare.Din cate inteleg,elevul/elevii au comis fapte sanctionabile si ,normal,trebuie sanctionati.Faptul ca procedura nu a fost legala duce la anularea acelei hotarari dar daca termenul de sanctionare nu a fost depasit,se poate relua procedura de sanctionare.
Parerea mea este ca elevii din unitatile de invatamant sunt prea obraznici iar sanctiunile mult prea blande.Pacat ca parintii s-ar in sprijinul copiilor acoperindu-le toate obrazniciile si apoi, la bacalaureat plang pentru ca ,,odrasla'' nu a luat BAC-ul....
Sistemul de invatamant trebuie revolutionat pentru a devenu...armata!
======

@ vlad99

Regulament Forum Avocatnet.ro

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)