avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel?

As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face stagiul pe langa el. El este in aripa paralela, Bota, si experienta lui e importanta pentru mine, pentru ca e un bun profesionist. In plus m-ar ajuta mult. Stiu ca nu mai sunt dispute intre cele 2 barouri, insa ca stagiar nu stiu cum m-ar afecta.
Dezavantajul este ca puteti fi sanctionat pentru ca la completarea cererii de participare la admiterea oricareia dintre acestea va trebui sa dati o declaratie pe propria raspundere ca nu sunteti membru al niciunei alte asociatii profesionale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ar mai fi bine de stiut faptul ca unii chiar fac plangeri penale pe motiv de exercitare fara drept a unei profesii celor inscrisi in barourile paralele. Si ca genul asta de situatie s-ar putea sa va supuna unui stres interesant in perioada urmatoare. :)
Ma intereseaza eu, ca stagiar daca am dezavantaje, cat despre plamgeri penale, stiu ca toate s-au rezolvat favorabil in favoarea avocatilor paralei. Nu vad ce poate avea cap cel care ar mai contesta, ar da dovada de lipsa ve profesionalism. Stiu ca nu mai sunt probleme.
Pai daca ai un unchi cu multa experienta de la care poti invata deja ai cel mai mare avantaj. In plus, stresul admiterii nu va fi acelasi, in baroul paralel Bota nu se fac trieri, nu se da spaga, ci examen de testare a cunostintelor. Daca ti-ai propus sa profesezi si nu ai trecut prin facultate doar ca sa ai o diploma, ai toate sansele sa fii admis.
Dezavantaje?! e drept, se mai trezeste cate un fost coleg de facultate ofticat si tzepuit de multe milioane ca sa se vada in barou care e posibil sa te conteste. Intr-un astfel de caz, nu-ti ramane de facut decat sa faci si tu acelasi lucru. Dinte pentru dinte. Ii respect pe cei care ma respecta, sau, respectul incepe cu mine insumi!
Important e sa inveti si sa profesezi, legal, frumos, cu bun simt si deontologie profesionala. Sa ne pastram demnitatea, sa ne putem uita in oglinda fara sa ne fie rusine de ceea ce vedem. Succes! Indiferent ce alegere vei face, viata merge inainte, iar timpul le rezolva pe toate.
Oare in aceasta tara chiar nimeni nu mai respecta nimic?
Eu propun sa se infiinteze si judecatorii paralele, tribunale, etc.., dar, mai ales, birouri notariale paralele :)

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
,,baroul penal" Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ... (vezi toată discuția)