avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie

Buna ziua
In urma unei anchete disciplinare am primit decizia de retinere a 10% din salariu pe trei luni.Fiind nevinovat as dori sa contest aceasta decizie la Tribunal.Va rog sa-mi raspundeti va rog la cateva intrebari:
-cum trebuie sa formulez aceasta contestatie,ce trebuie sa contina si unde o depun
-cum se va judeca contestatia mea,se va da un raspuns pe baza probelor depuse de angajator si salariat sau v-a fi un proces in toata regula
-credeti ca decizia v-a fi dreapta sau se tine cont de reputatia angajatorului(o companie multinationala)
Va rog sa-mi raspundeti cat mai multi daca se poate pentru ca am citit in general despre conflictele de munca si cerctarile disciplinare dar am consultat un avocat si mi-a spus ca una se scrie si alta se face de fapt(ca v-a fi un proces cu martori noi,cu alte declarati,etc)ca v-a dura mult(eu citisem de 15 zile)si ca se vor cheltui bani multi,ori daca este asa mai bine ma las pagubas cu toate ca am dreptate.
Astept cat mai multe raspunsuri si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 1 Iulie 2009
1.Continutul oricarei cererri de chemare in judecata
2. La Tribunalul unde aveti domiciliul
3. Este"un proces in toata regula"-inscrisuri, interogatorii, martori, expertize....
4. Decizia va fi data in functie de lege, probe.
5. Dureaza atat cat timp trebuie instantei sa parcurga procedura(oricum se va judeca cu celeritate)
6. Costa destui bani.

Sfatul meu: apelati la un jurist/avocat care sa va asiste!
Buna ziua
Ma confrunt cu aceeasi situatie: am fost sanctionata disciplinar cu reducerea salariului de baza cu 10% pt o perioada de 3 luni. Mentionez ca sunt manager si lucrez intr-o banca.

Doresc sa fac contestatie in scris la Tribunal impotriva deciziei Comisiei de Disciplina. Va rog indicati-ne ce anume ar trebui sa contina contestatia; trebuie facuta o intampinare ? este nevoie sa fiu insotita de un avocat ? care este rata de succes a unui asemenea demers (conform experientei dvs.)?

Va adresez felicitari pt calitatea raspunsurilor postate, precum si pt seriozitatea si profesionalismul cu care tratati problemele noastre, ale tuturor.

Va multumesc.
Vreau sa subliniez ca aceasta contestatie se poate face doar in termen de 30 de zile de la data cand s-a primit decizia de sanctionare.
Daca sunt vicii de respectare a procedurii de sanctionare sau de de forma ale deciziei, sunt sanse destul de mari de a fi anulata decizia !
daca se intra pe judecarea faptelor care au dus la sanctionare nu cred ca ne putem exprima vreo opinie aici.
Contestatia impotriva deciziei de sanctionare se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Contestatia se depune la Tribunalul judetean in a carui raza domiciliati.
Contestatia trebuie sa cuprinda :
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2. numele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional;
3. obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă.
4. arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea;
5. arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.
Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul.
Se va putea depune şi numai o parte dintr-un înscris privitor la pricină, rămânând ca instanţa să dispună, la nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime.
Dacă înscrisurile sunt scrise în limbă străină sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
Când reclamantul voieşte să-şi dovedească cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia.
Când se va cere dovada cu martori, se va arăta numele şi locuinţa martorilor;
6. Semnătura.

Cererile referitoare la solutionarea conflictelor de drepturi se judeca in regim de urgenta. Termenele de judecata nu pot fi mai mari de 10 zile.
Dar cum poate sa dea tribunalul decizia in 15 zile daca e un proces in toata regula?

Alte discuții în legătură

Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)
Sanctiune scrisa busu_nicoleta busu_nicoleta Am fost sanctionata cu o sanctiune scrisa zilele trecute pt ceva ce am facut dar la insistentele directorului. Pot contesta aceasta sanctiune si cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)