avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune scrisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune scrisa

Am fost sanctionata cu o sanctiune scrisa zilele trecute pt ceva ce am facut dar la insistentele directorului.
Pot contesta aceasta sanctiune si cum trebuie sa procedez?
Cui si unde ma adresez?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 24 Iunie 2013
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul………………………, domiciliat in…………………………………..
Forrnulez,

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE APLICARE A SANCTIUNII DISCIPLINARE

Nr………din…………… emisa de…………………………………………………….cu sediul in……………………………………… prin care mi s-a aplicat sanctiunea disciplinara……………………………………in temeiul art. 264 alin. I lit………… Codul muncii, a carei anulare o cer si obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu judecarea acestui proces,

MOTIVELE CONTESTATIEI;

in fapt, prin decizia enuntata, in temeiul art. 264 alin. 1lit ………Codul muncii, am fost sanctionat cu …………….. , retinindu-se ca sint vinovat de…………………………. , masura care este nelegala, proba pe care o voi face cu acte si cu martori.
În drept imi intemeiez contestatia pe dispozitiile art.264 alin 5 din codul muncii.
Cer admiterea contestatiei, anularea deciziei si obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Depun contestatia in dublu exemplar pentru a fi comunicata angajatorului
Contestatia este scutita de taxele de timbru, potrivit art. 285 C.





Data depunerii…………………………………..Semnatura……………………………………..

Art.264 si art.285 C.mun. au un alt continut in prezent . Daca tot dati copy-paste macar editati mesajele cu textele de lege actualizate.

1. Ce sanctiune ati primit?

2. Decizia de sanctionare se contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
...iar sarcina probei revine angajatroului.
In acest caz, angajatorul nu poate proba decat existenta abaterii disciplinare pentru care a fost sanctionat angajatul respectiv, dar si ca a respectat procedura cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie penalizare 5% din salariu siddhis siddhis Salutare, Cum ar trebui formulat contestatia, pentru astfel de cazuri? Decizia s-a luat pe neasteptate, dupa ce patronul a venit in punctul de lucru, s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie magyari magyari Un angajat, incepand din luna aprilie nu a mai primit nici un ban, ca si salariu. Ca urmare a acestui fapt, a comunicat verbal conducerii ca nu mai este dispus ... (vezi toată discuția)
Model minimus minimus cum se face o contestatie la tribunal din partea unui salariat pt o sactiune cu care nu este de acord (vezi toată discuția)