avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie legalizata

Buna ziua! As avea si eu 2 intrebari. Pot vinde o garsoniera daca am in locul contractului de vanzare cumparare original o copie legalizata a acestuia? Daca firma unde s-a desfasurat vanzarea nu ma poate ajuta cu un act original al contractului v-c, si nici la Asociatia Notarilor Publici nu gasesc nimic, unde pot merge mai de parte pt un duplicat?. Garsoniera este cumparata in 1994. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:24, 30 Aprilie 2015
O copie legalizata de notarul public ar trebui sa fie suficenta.Oricum,acest aspect trebuie lamurit cu notarul public la care veti incheia actul de vanzare a garsonierei.Ar fi bine sa incheiati contractul de vanzare a garsonierei la notariatul care v-a autentificat copia contractului original de proprietate al garsonierei.
Multumesc pt raspuns. Legalizarea a fost facuta in 1994 la notariatul de stat, asa cum era atunci. Si in prezent nu mai exista. Deci pot face vanzarea in baza actului legalizat?
Actul legalizat trebuie verificat la institutia care a intocmit originalul. Daca nu se mai gaseste niciun original trebuie reconstituit actul.
Faceti adresa la Camera notarilor, verificati daca a fost preluata arhiva si de cine, atasati o copie a actului si poate gasiti originalul...
Arhiva fostelor Notariate de Stat a fost preluata de Camera Notarilor Publici , trebuie sa mergeti cu actul legalizat la Camera Notarilor Publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament larissalore larissalore Buna ziua Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament 83marius 83marius Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare? Am pierdut acest act original de vanzare ... (vezi toată discuția)