avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament

Buna ziua

Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe apartament.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:48, 17 Ianuarie 2019
Mergeti la notarul unde l-ati incheiat si va va da un duplicat
Buna ziua.
In cazul in care ati pierdut contractul de vanzare-cumparare original trebuie sa va adresati notarului public care a autentificat acest contract si sa solicitati acestuia eliberarea unui duplicat de pe actul notarial ce se afla in arhiva acestui notar public. Daca biroul notarial nu mai exista trebuie sa va adresati biroului notarial care a preluat arhiva respectivului notar.
O zi buna.
Buna ziua

Contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat intre parintii mei si primaria orasului la inceputul anilor '90. Originalul care l-au primit ei s-a pierdut.
Parintii mei au fost la primarie si au solicitat un original al contractului, dar li s-a dat o copie conform cu originalul.
Care este procedura de obtinere a unui nou contract de vanzare cumparare.
Pentru ce v-ar trebui un nou contract de vanzare cumparare ? Pe copia luata de la primarie trebuie sa scrie notariatul care l-a autentificat. Verificati cine a preluat arhiva acestui notariat si solicitati eliberarea unui duplicat, care are valoare de original.
Daca este vorba despre un contract care nu a fost facut la notariat solicitati celor din Primarie care se ocupa de arhiva sa va faca macar o copie legalizata la notariat pentru ca nu cred ca veti reusi sa mai obtineti un duplicat

Alte discuții în legătură

Acte proprietate casa pierdute/furate constanta2009 constanta2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu unele sfaturi legate de urmatoarea problema: Cum pot sa scot un duplicat de pe actul de proprietate al unei case, act ce a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament 83marius 83marius Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare? Am pierdut acest act original de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)