Buna ziua.
In cazul in care ati pierdut contractul de vanzare-cumparare original trebuie sa va adresati notarului public care a autentificat acest contract si sa solicitati acestuia eliberarea unui duplicat de pe actul notarial ce se afla in arhiva acestui notar public. Daca biroul notarial nu mai exista trebuie sa va adresati biroului notarial care a preluat arhiva respectivului notar.
O zi buna.
Contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat intre parintii mei si primaria orasului la inceputul anilor '90. Originalul care l-au primit ei s-a pierdut.
Parintii mei au fost la primarie si au solicitat un original al contractului, dar li s-a dat o copie conform cu originalul.
Care este procedura de obtinere a unui nou contract de vanzare cumparare.
Pentru ce v-ar trebui un nou contract de vanzare cumparare ? Pe copia luata de la primarie trebuie sa scrie notariatul care l-a autentificat. Verificati cine a preluat arhiva acestui notariat si solicitati eliberarea unui duplicat, care are valoare de original.
Daca este vorba despre un contract care nu a fost facut la notariat solicitati celor din Primarie care se ocupa de arhiva sa va faca macar o copie legalizata la notariat pentru ca nu cred ca veti reusi sa mai obtineti un duplicat