avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament

Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare?
Am pierdut acest act original de vanzare cumparare !
Mentionez ca alte acte in original se gasesc la institutii ( oficiul cadastral,cartea funciara,notar )
Persoanele de la care am cumparat imobilul nu mai sunt in tara, nu am cum sa iau legatura cu ele!
Care este procedura,ce pasi trebuiesc urmati, pt a rezolva aceasta problema?

Sunt interesat de raspunsuri de la persoane care au avut problema asta si au reusit sa o rezolve sau de la persoane de specialitate care au avut de aface cu o asemenea problema si au reusit sa o rezolve!
Multumesc frumos !
duplicat puteti obtine daca toate partile contractante sunt prezente. Sau cumoaratorii sa imputerniceasca pe cineva sa ceara duplicatul, daca spuneti ca nu sunt in Tara, va pot imouternici chiar pe dvs. Este foarte important ca acea procura sa fie data la Consulatul Romaniei pt ca au obligatia sa o inregistreze la Registrul de Evidenta al Procurilor pt ca va fi verificata de notarul care are originalul documentului si care va emite si duplicatul.
Daca nu puteti face aceasta procedura, trebuie sa va multumiti cu copii legalizate in arhiva notarului public care v a autentificat contractul.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
imi puteti spune mai exact va rog! care sunt pasii care trebuiesc urmati , de unde sa incep, unde sa ma adresez ....? este nevoie sa se depuna o declaratie la politie, sa se publice in ziar, in monitorul oficial?
Obtineti procura din partea partilor semnatare conform celor spuse mai sus si apoi prezentati va la biroul notarial unde s a autentificat actul pt a solicita copii legalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut act vanzare cumparare original casanova casanova Buna ziua , Care este procedura legala in conitiile in care este pierdut originalul actului de vanzare - cumparare , societatea comerciala elibereaza ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Pot lua o copie de contract de vanzare cumparare de la notarul unde a avut loc semnarea contractului? izabella651 izabella651 acum cativa ani bunica mea a facut un contract de vanzare cumparare a unei case cu mama mea aceasta fiind casatorita. contractul este in posesia sotului ei .ei ... (vezi toată discuția)