avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdut act vanzare cumparare original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdut act vanzare cumparare original

Buna ziua ,

Care este procedura legala in conitiile in care este pierdut originalul actului de vanzare - cumparare , societatea comerciala elibereaza duplicat semnat de actualul administrator dar notarul nu doreste autentificarea pe motiv ca nu este actul original .
Cum se poate autentifica acest duplicat fiind necesar pt a efectua intabularea cadastrala .

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 11:54, 5 Mai 2010
Nu ne-ati precizat daca actul de vanzare-cumparare, original, a fost incheiat la notar...pentru ca, din ceea ce ne relatati, reiese faptul ca...este vorba despre un imobil (citez :"intabulare cadastrala").

In mod legal, ceea ce va solicita notarul este O.K.

Vanzatorul are un contract de vanzare-cumparare, incheiat/autentificat la notar, in original.Sa faca acesta legalizarea/autentificarea la notar, prezentand originalul, si sa va dea dvs., apoi, inscrisul.

Reveniti cu precizari daca inca mai aveti nelamuriri.:)
Cred ca este vb de actul de vanzare-cumparare incheiat cu fostele ICRAL-uri sau fostul ICVL.
Acestia va elibereaza duplicat dupa ce il publicati la pierderi intr-un ziar.
Sunt notari care fac copii legalizate dupa duplicat, altii care nu fac.
Eu va sfatuiesc sa incercati la alt notar.
Cred ca este vb de actul de vanzare-cumparare incheiat cu fostele ICRAL-uri sau fostul ICVL.
.
Ati intuit corect , un fost IAS , voi sfatui persoana sa publice in ziar si pierderea documentului.
Intabularea cadastrala este necesara pt ca mostenitorii sa nu intampine probleme dupa decesul proprietarei , fiind o persoana cu o varsta respectabila.
Multumesc frumos pt ajutorul acordat .
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
casanova, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte plastifiate - duplicat care nu se poate legaliza maraV maraV Am plastifiat toate actele de la casa cu multi ani in urma (cand era legal acest lucru), deoarece hartia era de foarte proasta calitate si incepuse sa se ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament 83marius 83marius Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare? Am pierdut acest act original de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cadastru ivanvintilica ivanvintilica Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)