Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis sa vindem acest teren , dar nu avem cadastru si intabulare pe el. Am titlurile de proprietate originale si certificatul de mostenitor original. Pentru a face cadastrul si intabularea este necesar sa fim toti trei, sau pot sa depun actele si banii necesari doar eu? Ce acte imi trebuiesc ?
1-Certificat fiscal pentru cadastru si intabulare, eliberat de Directia Taxe si Impozite Locale (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral), in care sa fie trecuta valoarea de impozitare a imobilului, in original;
2. Actele de proprietate ale imobilului - copii legalizate:
a) in cazul achizitionarii de la o persoana fizica/juridica: contract vanzare-cumparare, contract de schimb, contract de donatie, contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera, certificat de mostenitor, inclusiv actele invocate in acesta;
b) in cazul achizitionarii prin institutiile Statului Roman (ICRAL, ICVL, etc.): contract de vanzare-cumparare, contract de construire, titlu de proprietate, proces-verbal predare-primire, contract pentru plata in rate, contract de imprumut si dovada achitarii integrale a acestora (copie legalizata dupa adeverinta de achitare integrala/cerere radiere ipoteca), declaratie notariala "de transcriere" din care sa rezulte ca: imobilul nu este vandut, ipotecat, nu face obiectul unui litigiu si nu a fost inscris in registru de transcriptiuni imobiliare (valabila numai in cazul in care imobilul nu a fost transcris in registrul de transcriptiuni imobiliare);
c) in cazul dobandirii proprietatii in baza unei Sentinte Civile - copie conforma cu originalul (duplicat) emis de Judecatorie;
3. Actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor - copii
4. Schita imobilului-copie
Pentru a nu preintampina greutati la ocpi ,este de preferat sa obtineti procura din partea fratilor care nu pot semna personal cererea
Acte casa
insistenta_67
buna ziua,
locuiesc cu parintii intr-un imobil construit in 1976. nu avem acte de proprietate propriu-zise, decat rol. cand avem nevoie cerem la primarie ... (vezi toată discuția)