avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte casa

buna ziua,
locuiesc cu parintii intr-un imobil construit in 1976. nu avem acte de proprietate propriu-zise, decat rol. cand avem nevoie cerem la primarie adeverinta de ex. cand am schimbat cartea de identitate. intrebarea mea este: ce demersuri am de facut in vederea obtinerii unui act de proprietate, deoarece anul viitor intetionam sa punem casa in vanzare si sa avem ce ne trebuie.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 14:43, 31 Mai 2012
Actele necesare pentru intabulare proprietate sunt:

1. Certificat fiscal pentru Cadastru si Intabulare eliberat de Primarie - Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral) - in original;
2. Actele de proprietate ale imobilului - copii legalizate:
- in cazul achizitionarii prin institutiile statului (primarie ,ICRAL, ICVL, Orizont, etc): contract de vanzare cumparare, proces verbal predare - primire apartament, contract pentru plata in rate si dovada achitarii integrale a acestuia (unde este cazul), declaratie notariala din care sa rezulte ca: imobilul nu este vandut, ipotecat, nu face obiectul unui litigiu si nu a fost inscris in registru de transcriptiuni imobiliare (valabila numai in cazul in care imobilul nu a fost transcris in registrul de transcriptiuni imobiliare);
3-Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor - copii xerox;
4. Schita imobil
Dacă nu aveţi niciun fel de acte , aţi putea promova o acţiune în constatarea uzucapiunii în baza căreia să solicitaţi ulterior avizarea documentaţiei cadastrale şi deschiderea cărţii funciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru ivanvintilica ivanvintilica Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)
Buna! pot face procura cuiva pentru a intabula in numele meu ... Iasmina Maria Iasmina Maria Buna! Pot face procura cuiva pentru a intabula in numele meu un apartament pe care l-am obținut prin moștenire și pe care vreau sa îl pun la vânzare? ... (vezi toată discuția)
Prima intabulare a unui imobil ValeriaIulia23 ValeriaIulia23 Cum s-ar putea face prima intabulare a unui bun imobil in absenta uneia dintre parti ? Pentru a incepe procesul de divort, mama mea ar trebui sa faca prima ... (vezi toată discuția)