avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot lua o copie de contract de vanzare cumparare de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot lua o copie de contract de vanzare cumparare de la notarul unde a avut loc semnarea contractului?

acum cativa ani bunica mea a facut un contract de vanzare cumparare a unei case cu mama mea aceasta fiind casatorita. contractul este in posesia sotului ei .ei fiind despartiti in fapt si refuza sa ne dea contractul casei.... ni se poate da o copie de pe contract de la notarul de unde a avut loc semnarea contractului???
Cel mai recent răspuns: licamirela , utilizator 17:24, 19 Iunie 2012
Numai mama Dvs. poate solicita notariatului o copie legalizata dupa acel contract.
Evident ca da. Va prezentati la notar cu mama dvs, semnatara contractului, care face o cerere pentru eliberarea unei copii legalizate a contractului din arhiva notarului. In 99% din cazuri vi se elibereaza pe loc. Daca mama dvs. nu se poate prezenta in fata notarului, va puteti duce dvs, insa cu o procura autentica din partea ei, pentru a solicita eliberarea copiei.
Copie legalizata se da pe loc, duplicatul actului se da dupa citarea partilor semnatare sau dupa publicare la mica publicitate ca pierdut. Va spun ca eu am declarat pierdut actul de v-c, la ziar, am mers cu ziarul la notar sa vada publicatia, am dat o declaratie ca ......l-am pierdut si mi-a eliberat actul "duplicat". Legalizarea trebuie sa o faci ori de cate ori este necesar pe cand duplicatul tine loc de original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament larissalore larissalore Buna ziua Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe ... (vezi toată discuția)
Pierdut act vanzare cumparare original casanova casanova Buna ziua , Care este procedura legala in conitiile in care este pierdut originalul actului de vanzare - cumparare , societatea comerciala elibereaza ... (vezi toată discuția)