avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate casa pierdute/furate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate casa pierdute/furate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu unele sfaturi legate de urmatoarea problema:
Cum pot sa scot un duplicat de pe actul de proprietate al unei case, act ce a fost pierdut sau furat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:37, 3 Iunie 2011
Daca intamplator pastrati o xerocopie a actelor pierdute, uitati-va cand au fost emise aceste acte. Daca , de ex, este vorba de un contract de vanzare-cumparare, incheiat dupa 1996, solicitati un duplicat notarului public care a instrumentat actul. Daca s-a incheiat inainte de 1996 trebuie sa mergeti la arhiva institutiei emitente (notariat de stat, etc)
Daca este vorba de un act transcris (asa cum a sugerat si colegul de mai sus, o copie xerox va poate ajuta in acest sens), puteti obtine o copie conform cu originalul si de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Daca nu stiti acest amanunt, puteti incerca la Primarie, la Fondul Locativ (daca este vorba de un apartament).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - copie legaliz + intab dumitru2000 dumitru2000 - X decedeaza si lasa un imobil - pentru imobil nu exista decat titlu de proprietate - autentic si transcris - in copie legalizata (actul e incheiat in ... (vezi toată discuția)