avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru fosta sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru fosta sotie

Buna ziua! am 45 ani am fost casatorita legitim 29 aniam divortat anul acesta in luna martie am primit hotararea judecatoreasca nu am avut un loc de munca niciodata pe perioada casatoriei.
.intrebarea mea pt dumneavoastra este;am dreptul la pensie de pe urma fostului sot ? eu nu ma pot angaja la varsta aceasta nu ca nu mi-as dori am incercat dar nu gasesc .Doresc sa stiu daca pot primi o pensie si ce pot face in aceasta situatie.Va multumesc anticipat.O zii placuta !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:25, 1 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu am avut un serviciu niciodata

m-am trezit dupa atatia ani de munca fara nimic

Afirmatiile astea nu se prea impaca una cu alta..
Pensie e clar, nu puteti obtine daca sunteti sanatoasa. Nu stiu daca instanta va considera ca sunteti in incapacitate de munca doar pt ca ziceti dvs ca nu gasiti.
Banuiesc in in anii astia, ati cumparat cate ceva.. nu ati construit nimic impreuna ?
Aveti dreptul la partaj, daca aveti impreuna un imobil, cereti sa i se atribuie si sa va dea sulta , traiti o vreme din ea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita partajarea bunurilor comune si solicita scutirea de la plata taxei de timbru daca nu aveti niciun fel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere pentru sot parasit sorinolariu sorinolariu sotia mea a plecat cu copii la alt barbat iar intr-o ancheta sociala a DJASPC D-ta a declarat ca traieste in concubinaj cu acela.La divort exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Bună seara, la divorț pot cere plata unei compensatii dacă ... elena-ramona elena-ramona Bună seara, la divorț pot cere plata unei compensatii dacă în timpul căsătoriei am dobândit mai multe probleme de sănătate? Acum stau în chirie si ... (vezi toată discuția)