avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

In legatura cu data de incetare a contractului de munca pe perioada determinata.
Am un contract de munca pe 2 luni: 02.02.2015- 02.04.2015. Care este data de incetare care se opereaza in Revisal?

Eu inteleg ca 02.04 este ultima in care vine la serviciu, iar data de incetare este 03.04.2015, insa altii sunt de parere ca data de incetare care trebuie operata in Revisal este 02.04.2015.
Cum este corect?

La fel si daca vreau sa prelungesc durata contractului... Care va fi perioada de prelungire...incepand cu 02.04 sau cu 03.04?
Va rog sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 30 Aprilie 2015
Data de incetare este 03.04.2015. Se vede si din registrul salariatului, daca puneti data incetare 02.04, atunci ziua respectiva nu apara la vechimea in munca. Este corect cum ati gandit.
La fel, prelungirea se face incepand cu 03.04, ca fiind prima zi de lucru.
Aveti dreptate, sunt persoane care considera in mod gresit ca data incetare este 02.04. Asta e, fiecara cu opinia lui.
Data de incetare sau data cu care se va prelungi c.i.m. este data de 02.04.2015 , nu are cum sa fie data de 03.04.2015.

Vechimea in munca nu se calculeaza dupa un program facut destul de prost.

Vedeti textul art.56 alin.1 lit.i C.mun. pentru incetarea unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Contractul pe perioada determinata RACF RACF am un contract pe perioada determinata care inceteaza maine ,deci trebuie sa-i fac incetarea dar vreau sa-i fac alt contract tot pe perioada determinata.nu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)