avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incalcarea Drepturilor de Autor / Copyright
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incalcarea Drepturilor de Autor / Copyright

Salutare tuturor !

Ca si consultant si mediator, ofer ajutor unor domnisoare care lucreaza ca si Modele Video Chat .

Un site din Romania fura si distribuie fara drept imagini pe care le sustrage de pe un site de profil (site-ul a fost anuntat si el de aceasta problema).
Imaginile si profilele modelelor nu sunt publice .
Site-ul este hostat la o companie de hosting din Romania .

Ca si mediator, am incercat sa rezolv aceasta problema fara a apela la caile legale si fara sugera Modelelor sa faca plangeri penale pe Drepturi de Autor, la parchet .

Am cerut informatii despre proprietarul website-ului si am sesizat problema atat celor de la RoTLD cat si celor de la Xsevers (compania de hosting) .

De la RoTLD nu am primit nici un raspuns, si de la compania de hosting am primit raspunsuri de nemultumire ca mi-am permis sa ii contactez si mi-au spus deasemenea ca cererile mele de scoatere a informatiilor de pe serverele lor, cat si cererea mea de a afla cine este clientul lor ar fi ILEGALA deoarece se incadreaza in seria Datelor cu caracter personal .

Proprietarul site-ului nu mi-a raspuns / mi-a ignorat pana acum cererile de scoatere a informatiilor pe care nu detine drepturi de autor .

INTREBARILE MELE
1. Cum aflu cine este proprietarul site-ului fara a apela la o plangere penala ?
2. Companiile de hosting din Romania nu sunt responsabile pentru Gazduirea clientilor care publica informatii fara drept de distributie / Drepturi de Autor ?
3. Daca recomand persoanelor lezate in acest caz sa apeleze la plangeri penale, se pot obtine despagubiri materiale ca si parti vatamate ?

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: liviu.v , utilizator 14:01, 11 Mai 2015
deci nu vrea nimeni sa isi dea cu parerea ? :)
Da, ei nu au dreptul de a dezvalui cine este clientul fara mandat judecatoresc. Dar multe companii de hosting lucreaza cu plangeri DMCA sau Notice and Takedown, functie de tara in care se afla.
da stiu ca nu au voie sa imi dea datele personale ale clientului..

intrebarea mea era daca firma / compania de hosting din romania nu se face si ea vinovata ignorand complet Notice-ul de Copyright Infringement / DMCA Take Down Request .

Oricum multumesc pt raspuns tgeorgescu !

Deasemenea si pt celelalte intrebari astept cu nerabdare pareri / raspunsuri ... daca exista bineinteles cunoscatori pe astfel de spete . Multumesc !
Depinde in ce tara se afla, ca in Vietnam nu se pune mare baza pe plangerile DMCA sau pe semnalat violarea drepturilor de autor. La o adica oricine poate pretinde, pe drept sau pe nedrept, ca de la el au fost furate pozele si nu mai stie furnizorul de hosting pe cine sa mai creada (poate e un concurent care vrea sa-i bage bete-n roate clientului).
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
tgeorgescu, utilizator
Mentionasem in postul initial ca toate partile se afla in Romania .. si compania de hosting, si persoanele implicate in aceasta problema ... doar firma care detine temporar drepturile de folosinta se afla in Ungaria si activeaza in Olanda .

Eu nu fac cereri, DMCA-uri / Take Down Requesturi, fara dovezi solide, exemple cu sursa, de unde a plecat content-ul si unde a ajuns .

In cazul de fata, chiar am mentionat celor de la compania de hosting, pe langa o lunga lista de dovezi evidente de copiere, si colaje de screenshoturi de comparatie cu sursa SI site-ul care se face vinovat de copyright infringement .

Si pentru ca sa am dovezi cat mai evidente, am solicitat si am intrat in posesia imaginilor in format RAW, am aflat chiar si cine a fost fotograful, etc .

Chiar asta m-a deranjat cel mai tare .. cei de la Compania de Hosting au refuzat sa ia in calcul cererile, chiar daca este mai mult decat evident ca este o copie .. subliniez ... este arhi clar ca site-ul cu pricina copie content, din mai multe surse ... imagini foto cu tot cu descrierile profilelor .. aceleasi numar de poze, aceleasi poze ca in profilele respective .. etc etc .

Am recomandat persoanelor care detin drepturile de autor cat si companiei care detine drepturile de folosinta, sa se indrepte pe cale penala impotriva site-ului cu pricinat dar si impotriva companiei de hosting avand in vedere refuzul evident, cu raspunsuri de genul : nu ne intereseaza si nu ne priveste ... ba chiar am avut impresia ca sunt complici in aceasta problema .

A fost prima companie de hosting care mi-a refuzat vreodata o astfe de cerere avand in vedere numarul mare de dovezi ... dar tot raul spre bine ... atat compania care detine drepturile de folosinta cat si persoanele care detin drepturile de autor au o dovada vie, pe langa toata conversatiile, avute cu firma de hosting, predate de mine catre parti .
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
liviu.v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor asupra unui site web. Octavian04 Octavian04 Bună ziua, În această săptămâna mai multe site-uri web au copiat interfaţă (design-ul) site-ului web pe care eu îl administrez. [u]Am să va ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Furnizare proprie DragomirMihai DragomirMihai Buna seara, Primul lucru care trebuie sa-l stiti este ca inca sunt minor. Pe viitor vreau sa deschid un site dar, inainte de aceasta vreau sa ma asigur ca nu ... (vezi toată discuția)