avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nemultumiti de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nemultumiti de mostenire

Buna seara! Am certificat de mostenitor dupa sotul meu,eu am cota de 3/6 si cei 3 frati ai lui ,fiecare cu cota de 1/6.In masa succesorala intra un imobil,o masina, ne-am hotarit sa le punem in vanzare si cand se vand se imparte dupa cota parte la fiecare,pentru asta s-a semnat la mediator o hartie in care se specifica acest lucru.Pana aici totul OK.Cand a venit un cumparator care a oferit un pret corect,au spus (cei 3 frati) ca sunt de acord sa vanda doar daca renunt(eu ,sotia) la jumatate din cat mi se cuvine legal Intrebarea mea este: exista vreo cale legala prin care sa-i fac sa vanda sau sa fac ceva sa nu mai fiu legata de ei in acel act de mostenire fara sa renunt la dreptul de 3/6 ce mi s-a dat. Eu as dori sa nu mai am de-a face cu asemenea oameni!Multumesc ,anticipat,pentru raspuns, .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:28, 1 Mai 2015
Printr-o actiune in instanta solicitati vanzarea la licitatie a patrimoniului dupa de cuius, si impartiti banii. Este pacat, caci deja ati fost la mediator si erati pe drumul bun, dar daca nu se poate, nu se poate, asta este. Nu stiu insa ce act ati incheiat la mediator si data actul are putere de titlu executoriu si sa solicitati vanzarea printr-un executor direct. In plus, puteti sa le puneti in vedere celor 3 ca vor suporta cheltuielile de judecata daca nu accepta vanzarea de buna voie, poate ii induplecati si nu mai ajungeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari multipli pe un imobil, partaj smileylory smileylory Buna ziua. Intrebarea mea este: daca exista o casa cu patru proprietari(este o mostenire catre 4 frati), iar trei dintre ei vor sa vanda si al patrulea se ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral la mediator cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua.Mama mea,impreuna cu fratii ei au facut un partaj succesoral,la mediator si autentificat la notar.Au impartit bunurile si terenurile dupa parintii ... (vezi toată discuția)