avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce am circulat pe interzis si ca am oprit destul de tarziu la semnalul lor. Ce este de facut in continuare? Daca iese peste 0.80,ma aleg cu dosar penal,primesc 6 luni cu suspendare si un an permisul suspendat,sau scap doar cu o amenda administrativa? Sunt la prima abatere totusi si nu obisnuiesc sa beau alcool cand ma urc la volan.
Cel mai recent răspuns: AlexMan92 , utilizator 22:25, 22 Septembrie 2015
Daca sunteti la prima abatere si in cauza nu sunt circumstante agravante (faptul ca nu ati oprit la semnal poate fi o astfel de circumstanta, faptul ca ati circulat pe sens interzis, la fel), atunci veti primi probabil 1 an (sau 1 an si putin) cu suspendare si masuri de supraveghere. Este posibil (mici sanse) si sa va dea doar amenda.
Dosar penal s-a intocmit, daca rezultatul probelor biologice se afla situat peste 0,80 alcool pur în sânge este posibil sa fiti trimis in judecata.
Permisul vi-l recuperati doar in cazul dispunerii unei solutii de clasare/renuntare la urmarire penala, in cursul urmaririi penale sau de renuntare la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei sau achitarii, in cursul judecatii.
Amenda administrativa nu se mai dispune, daca veti fi condamnat permisul nu se suspenda, se anuleaza.
Si permisul mi se va anula din momentul savarsirii infractiunii sau dupa doar dupa aplicarea sentintei? Cam cat timp va dura solutionarea dosarului? Care sunt sansele sa nu fiu trimis in judecata daca valorile din sange vor iesi peste 0.80?
Nu,am mentionat ca sunt la prima abatere de genul.
Ati mentionat. La prima abatere se ia de obicei minim un an cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Infractiune Ionkalu91 Ionkalu91 La 1,20 alcolemie in sange , la ce hotărâre judecătorească ma pot astepta, fiind la prima abatere, doar ce am mers nici un km si ma oprit poliția, ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare permis ? ku990 ku990 am doua dosare penale ptr conducere fara permis, perioada intre ele fiind de o luna. Acum o zi a sosit si permisul, dobandit in perioada de cercetare, ... (vezi toată discuția)