avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de munca si repaus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de munca si repaus

As dori sa stiu daca zilele libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare) sunt assimilate ca si zile de repaus(avind in vedere faptul ca in pontaj ele se considera ca fiind 8 ore lucrate)?
Cel mai recent răspuns: geo964 , utilizator 17:30, 2 Mai 2015
Acele zile nu sunt asimilate ca fiind zile de repaus.

Zilele de repaus , de regula, sunt zilele de sambata si duminica.
Este corecta o planificare a timpului de luru de forma:
Lni 8ore:marti,miercuri,joi,vineri libere platite (provenite din efectuarea de ore suplimentare),sinbata 12 ore(8-20),duminica 12ore(20-8).Întrebarea in cazul acesta este daca angajatul in cazul acesta nu ar trebui sa beneficieze de repaus in zilele de simbata si duminica?
Intr-adevar, in aceasta situatie salariatul va trebui sa beneficieze de zile libere si de un spor la salariu pentru munca desfasurata sambata si duminica.
Zilele libere(48ore) vor veni dupa tura de noapte,iar orele suplimentare se platesc .Intrebarea este fata de cele aratate mai sus daca este corecta o astfel de planificare si daca nu ar trebui sa beneficieze de simbata si duminica ca zile de repaus(mentionez ca in continare angajatul isi va desfasura activitatea in ture de 12 ore)?
Trebuie ca repausul sa fie de minim 2 zile consecutive, dar nu e obligatoriu sa fie sambata si duminica.

Alte discuții în legătură

Reguli in intocmirea programului de lucru in ture de 12cu24---12cu48. geo964 geo964 Este corecta o programare a timpului de lucru sub forma: luni8ore:marti,miercuri,joi si vineri-libere platite(ca urmare a efectuari de ore ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Ac aditional - 8 ore/zi inegal bubuxyz bubuxyz Este corecta formularea de mai jos pentru lucrul in ture: \"durata timpului de lucru va fi in medie de 8 ore/zi, inegal. Repartizarea programului de lucru ... (vezi toată discuția)