avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Se pot considera ore suplimenatare in urmatorul caz:
- contract de munca incheiat la 8 ore pe zi dar desfasurarea programului este de 10 zile consecutiv munca iar 4 zile repaus. (marti,miercuri ,joi,vineri,sambata ,duminica ,luni ,marti, miercuri si joi iar vineri ,sambata ,duminica si luni liberi)
Eu sint tesa si in contractul de munca programul apare 08.00 16.00 iar eu in toata aceasta tura de 10 zile am program 07.00 17.00.
Ziua de sambata nu este considerata la plata de 150% si respectiv cea de duminica 200%??? Stiti de ce va intreb pentru ca in alte santiere asa am fost platit.
Si inca ceva muncitorilor din santier li se platesc orele suplimentare iar nou celor de la tesa nu .Contractele de munca incheiate sunt identice pentru toate persoanele din firma nu conteaza ca esti tesa sau muncitor este acelasi tip de contract individual de munca. Va rog sa ma lamuriti care ar fi defapt orele suplimentare ptr ca pe fluturasi in fiecare luna apar decat 176 sau 177 de ore lucrate .Cum as putea sa-mi recuperez drepturile daca intradevar sunt considerate simbetele si duminicile ca ore suplimentare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters75393 , utilizator 13:51, 4 Aprilie 2011
Chiar nu poate sa-mi dea si mie la aceasta problema cineva vreun raspuns sau o in drumare ceva?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, la o societate cu secificul activitatii - productie - sunt angajati 3 paznici, care intra in serviciu cate unul pe/zi, dupa cum urmeaza: 1. luni ... (vezi toată discuția)
Problema-codul muncii LAURA F LAURA F Bune ziua, Va rog sa ma informati cum se calculeaza conform legii un salar in conditiile in care in luna mai 2011 in baza pontajului am lucrat in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Cim muncitori calificati Rudolf12 Rudolf12 Buna ziua. Am o firma unde muncitorii lucreaza de luni pana sambata, la 2 saptamani pleaca acasa de joi pana luni. Am inteles ca este o practica in ... (vezi toată discuția)