avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Control judiciar 60 de zile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Control judiciar 60 de zile

Buna ziua,

In cazul in care o persoana a fost eliberata (dupa arest preventiv de 24 de ore) prin ordonanta de control judiciar, poate sa-si caute de lucru si sa fie angajata?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MiroslavVasilescu , utilizator 13:59, 4 Mai 2015
Este chiar indicat, insa trebuie sa respecte obligatiile impuse cu ocazia luarii masurii controlului judiciar.
Ok. Am inteles.
Credeam ca, controlul judiciar iti ia dreptul de a munci legal.

Multumesc.
In cuprinsul ordonantei date de procuror sunt prevazute in mod expres obligatiile impuse ce trebuie respectate. Numai acele obligatii sunt in sarcina inculpatului si trebuie respectate foarte strict. Daca nu i s-a impus obligatia sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, atunci poate sa se angajeze oriunde.
Am inteles. Va multumesc pt. timpul acordat.
Puteti lucra dar trebuie sa respectati obligatiile impuse.
Daca aveati arest la domiciliu era mult mai complicat.

Alte discuții în legătură

Mă aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. zilele de prezență la secția de poliție pentru a semna sunt luni, miercuri și vineri, pot semna și în altă localitate? Alex576 Alex576 Buna ziua! Ma aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. Cunosc obligatiile ce-mi revin si drepturile ce mi se restrictioneaza. Zilele de prezenta la ... (vezi toată discuția)
Infractiune repetata sabadussimona sabadussimona Ce se intampla daca o persoana repeta infractiunea de lovire si alte violente,la intervale scurte de timp,chiar daca are mai multe plangeri penale? (vezi toată discuția)
Control judiciar abuziv inculpatulderezerva inculpatulderezerva Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care am intampinat-o in cursul unui proces penal. In februarie 2013 am fost arestat intr-un dosar ... (vezi toată discuția)