avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme legate de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme legate de asigurare

Am fost implicat intr-un accident ,in care masina mea a fost lovita . Costul pieselor este de 150 de milioane fara manopera.
Compania de asigurari Unita incadreaza masina la daune totale , fiind vorba de un Volvo din 1988.
În urma incadrari facute de asig. as fi despagubit cu suma de 40 de milioane. Intrebarea ar fi - diferenta de bani pentru reparatii de unde se poate recupera? In cazul in care asi da in judecata pe vinovatul accidentului , ar fi o rezolvare?
Asi dori sa stiu parerea unui avocat. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:29, 28 Iunie 2009
Diferenta se recupereaza de la persoana vinovata de producerea pagubei.
Prin Instanta? Sau care este procedura? Va multumesc !
Daca va recunoaste pretentiile de buna voie, fara interventia instantei. Daca nu va intelegeti veti fi nevoita sa va probati pretentia in fata instantei si sa solicitati obligarea persoanei vinovate de producerea accidentului la acoperirea integrala a pagubei.
Gabriel S a scris:

Daca va recunoaste pretentiile de buna voie, fara interventia instantei. Daca nu va intelegeti veti fi nevoita sa va probati pretentia in fata instantei si sa solicitati obligarea persoanei vinovate de producerea accidentului la acoperirea integrala a pagubei.

@elizabeth
Nu speriati vinovatul cu toata suma.Asiguratorul va plati partea lui, ocazie cu care va asigurati de un calcul corect(se mai "greseste" in minus!)
Situatia nu este simpla pentru dumneavoastra.
Pentru a primi banii reprezentand despagubiri,va trebui sa semnati o declaratie.
Prin aceasta se specifica faptul ca ulterior nu veti avea nicio pretentie de la asigurator sau de la asiguratul acestuia.
Acesta-i cercul vicios.Sper sa nu am dreptate.

Alte discuții în legătură

Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)
Rca - vinovatul refuza constatarea avasilcovici avasilcovici Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier. Responsabilul si-a recunoscut vina, am semnat constatul amiabil si ne-am vazut fiecare de ... (vezi toată discuția)
O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)