avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz al unei institutii publice asupra unei persoane ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz al unei institutii publice asupra unei persoane fizice

Pot semnala procuraturii abuzul unei institutii aupra unei persoane fizice? Si daca pot face acest lucru imi puteti spune, va rog frumos, in ce fel (model de petitie, mod de trimitere a acesteia: mail sau recomandata, pe ce temei legal)?
Art. 297. Abuzul in serviciu (Noul cod penal), in masura in care sunt intrunite elementele constitutive.
Art. 289. Plangerea (Noul cod de procedura penala)
Poate detaliati mai mult problema dvs , ca sa putem sti despre ce este vorba.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Seful de sectie al Apa Canal care are si functia de consilier local ne-a sistat furnizarea de apa potabila la 2 familii fara notificare legala cu expunerea motivarii in conditiile in care eram cu plata facturii la zi. Prin aceasta vrea sa ne oblige sa acceptam un nou contract net defavorabil noua . Orice incercare de dialog a esuat.
Scuze, inca o intrebare : societatile de apa-canal sunt institutii publice? Sau m-am exprimat gresit incadrandu-le asa
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Proprietatea privata bogdan07_th bogdan07_th Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am sa o explic intr-un mod pentru a putea fi inteleasa. Persoana \"X\" detine o propritate privata (casa); care este ... (vezi toată discuția)
Tarife nejustificat de mari la mc de apa. ce organ central poate declansa un control privind activitatea regiilor locale? valisnd valisnd O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care ... (vezi toată discuția)
Apa canal ilfov anulare abuziva contracte johnybravo johnybravo Buna ziua Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care ... (vezi toată discuția)