avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecerea unui teren din extravilan in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan

Buna ziua. Doresc sa trec un teren din extravilan in intravilan in com Mogosoaia.
Lotul este de 15000mp. Ma intereseaza care ar fi pasii si costurile acestei modificari.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
brindushap, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectiiimobiliare , utilizator 21:11, 5 Mai 2015
Buna ziua.

Voi incerca sa raspund pe scurt si cat de putine detalii tehnice, asadar:

1. " Ma intereseaza care ar fi pasii "
- sunt doua variante prevazute de lege: prin PUG si/sau prin PUZ, insa
- la randul sau intoducerea in intravilan prin PUG poate fi mai simpla sau mai anevoioasa decat prin PUZ: depinde de uzantele Consiliului Judetean si ale Primariei Mogosoaia, iar
- PUZ-ul este o documentatie de urbanism relativ laborioasa a carui aprobare este conditionata de obtinerea unor avize -destul de multe- si in final a Hotararii Consiliului Local

Nota: este recomanda obtinerea unui aviz de opotunitate pentru elaborare PUZ

2. "...si costurile acestei modificari "

Daca NU va pricepeti chiar dumneavoastra la aceste lucruri, cred ca este utila o abordare sistematica, pe urmatoarele directii:

- arhitect - elaborare PUZ + avize : cost negociabil/mp+ costuri avize ( negociati dumneavoastra)
- angajati un reprezentant - profesionist in domeniu - pentru relatia cu arhitectul si autoritatile competente ( consiliul Local , Judetean , diversi avizatori, cadastru, etc.

Nota: Pot aparea o multime de probleme care sa depaseasca sfera de competenta a arhitectului elaborator ( tehnice de cadastru, juridice, etc), a caror lamurire sa dureze enorm, daca nu aveti un reprezentant/consultant cu experienta.

Nota: Pretul elaborarii PUZ-ului se exprima in eurocenti/mp si depinde de complexitatea acestuia: cu elemente sau fara elemente de PUD; celelalte costuri se adauga.

Cu stima,
Nicu C

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism / puz si pud cerute pentru locuinta unifamiliala ?! edif edif In urma cereri de eliberare certificat urbanism pt locuinta unifamiliala am primit raspuns negativ de la primarie prin care se solicita completarea cu ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)