Este posibil ca o firma dintr o tara membra UE(ex:Austria) sa detina un centru logistic(doar spatiul, angajatii fiind platiti printr o firma din Romania) in Romania fara ca aceasta sa fie inregistrata ca firma in Romania?
Daca nu, cum ar fi mai rentabil si in acelasi moment si legal? Firma din Austria sa deschida sucursala in Romania sau sa infiinteze o alta firma in Romania.
Caz concret: firma Austria aduce marfa din China, marfa este montata si ambalata in Romania iar de aici este trimisa mai eparte in Austria.
Legal este sa functioneze in Romania fie ca sucursala a firmei mama din Austria, fia ca o societate comerciala romaneasca cu asociat strain, in nici un caz cum procedeaza in prezent.
OK. multumesc pentru raspuns.
In cazul in care se creeaza o sucursala a firmei in Romania, importul de marfa din china in portul constanta se face pe datele sucursalei? Si taxele se platesc catre statul roman sau catre cel austriac?
Daca vorbim despre o sucursala a unei persoane juridice straine, din punct de vedere fiscal, aceasta se numeste sediu permanent, iar potrivit art. 12 lit. a din Codul fiscal, veniturile obtinute de un sediu permanent sunt venituri obtinute din Romania. De asemenea, potrivit art. 13 lit. b din Codul fiscal, pentru aceste venituri se plateste impozit pe profit.
In situatia data ar trebui analizate mai multe aspecte pentru a se lua decizia infiintarii unei sucursale.
Punct de lucru
tivluc
Buna ziua,
administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)