Am si eu o rugaminte...daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile, ca urmare a neachitarii unui credit de nevoi personale. In momentul de fata ma aflu in cautarea unui nou loc de munca si mai mult ca sigur viitorul angajator, pentru virarea salariului imi va solicita un extras de cont pentru un cont deja existent sau deschiderea unui alt cont. Data fiind poprirea instituita, ar trebui retinute toate sumele incasate si virate catre contul executorului. Nu am poprire pe veniturile salariale ci doar pe toate conturile existente sau viitoare....dar ma gandesc ca la o eventuala virare salariala sa nu imi fie retinuta toata suma ....ci doar cat este necesar, conform legii. Cum ar trebui procedat in aceasta situatie??
Angajatorul nu va poate obliga sa va primiti salariul prin banca. Daca nu vreti, va trebui sa va dea salariul in mana.
Daca veti incasa prin banca saalriul totusi, va trebui sa mergeti la executor , sa faceti dovada ca in cont va intra salariul, iar acesta va face adresa catre banca pt eliberarea a doua treimi.
Nu veti putea folosi cardul, contul e blocat..; veti plati comisioane in plus si veti face mereu drumuri la banca.
Mai aveti varianta sa indicati angajatorului alt cont ( nevasta, copil) pt virarea banilor..
Executare silita.
MARINA11
Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi
lorelay1
Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)