avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

buna ziua,
am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta calculandu-se astfel : din suma pe care un copil o primeste in tara respectiva se scade suma din romania, copilul primind diferenta.
se practica si la noi in tara?....presunpun ca la primarie , la serviul de asistenta sociala....sa primim mai multe informatii....
Cel mai recent răspuns: allyyna_r , utilizator 15:35, 5 Mai 2015
"Copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile care se dau în acea ţară, în locul celor din România.Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii lor.

Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Aceste instituţii sunt organizate diferit de la un stat la altul.

În Romania, instituţia responsabilă cu plata prestaţiilor familiale este Agenţia Naţională pentru Plati si Inspectie Sociala, care la nivel local este reprezentată de Agenţiile Judeţene pentru Plati si Inspectie Sociala.

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”. Perioada de timp scursa intre data depunerii formularului E411 la institutia responsabila cu plata “alocatiei europene” si plata propriu-zisa a alocatiei depinde de factori precum: corectitudinea datelor completate in formular (nume, adrese, coduri numerice personale etc.) si perioada necesara obtinerii de informatii de la alte institutii abilitate."
[ link extern ] /


Vedeti si aceste discutii :
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)
Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului Cristina Luciana Cristina Luciana Unde se vor depune actele pentru alocatia copilului in conditiile in care dorim sa aplicam pentru alocatia europeana, mama si copilul fiind stabiliti in ... (vezi toată discuția)