Buna ziua,
Am urmatoarea problema: am incheiat cu o firma un contract de prestari servicii. Contractul impreuna cu termenele si calitatea lucrarii au fost onorate de catre mine, insa in momentul platii, beneficiarul mi-a spus in fata ca nu imi mai da nici un ban. i-am trimis factura prin curier cu confirmare de primire, a refuzat-o, i-am trimis factura prin mail, a primit-o ca mi-a raspuns, l-am invitat la conciliere a refuzat, termenul de plata a expirat, am fost la un executor si i-am trimis notificare.
In momentul de fata teoretic ar trebui sa il actionez in instanta, insa el vrea sa/ a falimentat acea firma cu care aveam eu contract si a trecut toate activele pe alta firma pe care o avea.
Intrebarea mea este ce sanse sunt sa-mi recuperez banii avand in vedere aceasta situatie, si daca merita sa bag banii intr-un proces care probabil va dura foarte mult. Ideea este ca e vorba de foarte multi bani si nu prea imi permit sa ii pierd.
Multumesc, si astept cu nerabdare raspunsuri.
O zi buna.
Trebuie sa mergeti pe procedura somatiei de plata in instanta, intrucat veti plati o taxa fixa de timbru de 39 lei, indiferent de suma pe care v-o datoreaza debitorul si veti obtine mai repede un titlu executoriu pe care il veti putea pune in aplicare.
O actiune in instanta conform OUG 119/2007, obtineti titlu, il puneti in executare, urmariti debitorul cu executorul judecatoresc prin poprire si urmarire mobiliara/imobiliara. Apoi, puteti proceda chiar la anularea actelor de transfer efectuate in frauda drepturilor dvs.
E adevarat, insa stiti cum e in romania....
Am prieteni care deja sunt in al 3 lea an de proces la cazuri cat se poate de simple (poate mai simple decat acesta).
Ideea e ca nu vreau sa pierd niste bani in plus, iar costurile avocatului + proces pot ajunge foarte sus.