avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces - contract nerespectat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces - contract nerespectat

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: am incheiat cu o firma un contract de prestari servicii. Contractul impreuna cu termenele si calitatea lucrarii au fost onorate de catre mine, insa in momentul platii, beneficiarul mi-a spus in fata ca nu imi mai da nici un ban. i-am trimis factura prin curier cu confirmare de primire, a refuzat-o, i-am trimis factura prin mail, a primit-o ca mi-a raspuns, l-am invitat la conciliere a refuzat, termenul de plata a expirat, am fost la un executor si i-am trimis notificare.
In momentul de fata teoretic ar trebui sa il actionez in instanta, insa el vrea sa/ a falimentat acea firma cu care aveam eu contract si a trecut toate activele pe alta firma pe care o avea.
Intrebarea mea este ce sanse sunt sa-mi recuperez banii avand in vedere aceasta situatie, si daca merita sa bag banii intr-un proces care probabil va dura foarte mult. Ideea este ca e vorba de foarte multi bani si nu prea imi permit sa ii pierd.

Multumesc, si astept cu nerabdare raspunsuri.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 11:36, 29 Iunie 2009
Trebuie sa mergeti pe procedura somatiei de plata in instanta, intrucat veti plati o taxa fixa de timbru de 39 lei, indiferent de suma pe care v-o datoreaza debitorul si veti obtine mai repede un titlu executoriu pe care il veti putea pune in aplicare.
O actiune in instanta conform OUG 119/2007, obtineti titlu, il puneti in executare, urmariti debitorul cu executorul judecatoresc prin poprire si urmarire mobiliara/imobiliara. Apoi, puteti proceda chiar la anularea actelor de transfer efectuate in frauda drepturilor dvs.
deci in principiu, recomandarea dumneavoastra este sa merg in continuare sa sa il actionez in instanta?
Cred ca nu renunta nimeni sa-si recupereze o suma de bani care i se cuvine.
E adevarat, insa stiti cum e in romania....
Am prieteni care deja sunt in al 3 lea an de proces la cazuri cat se poate de simple (poate mai simple decat acesta).
Ideea e ca nu vreau sa pierd niste bani in plus, iar costurile avocatului + proces pot ajunge foarte sus.

Alte discuții în legătură

Sanse de recuperare debit cu noul cod fiscal din 05.2010 asbinvest asbinvest Buna ziua ! A. Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu ... (vezi toată discuția)
Solutie optima de recuperare debit intre doua societati comerciale asbinvest asbinvest Buna ziua ! Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei . Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!!inchiderea procedurii falimentului - atributii lichidator! ContSters40598 ContSters40598 Art. 136. din Legea insolventei: - Prin închiderea procedurii, judecătorul-sindic, administratorul/lichidatorul şi toate persoanele care i-au asistat sunt ... (vezi toată discuția)